Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lite håp om å stoppe skytefeltvedtak

- På kort sikt er det ikke noe håp om å endre stortingsvedtaket om skytefelt, sier skytefeltmotstander Grethe Fossum (Ap). Hun mener likevel at økonomien kan sette en stopper på lengre sikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fossum stemte mot skytefelt sammen med mindretallet på 22 i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Hun tror ikke det er noe grunnlag for å påvirke partiet til å snu i denne saken.

- De argumentene vi har lagt vekt på, er ikke ukjente. Forsvarskomiteen har hatt 32 høringer, og medlemmene har vært i feltet alle sammen. Stortingsgruppa har hatt en debatt, og det skal være en til. Jeg tror denne saken er like godt belyst som operaen, sier Fossum.

Økonomi

Men på lengre sikt ser hun muligheter for å stoppe etableringen av et skytefelt i hjemfylket Hedmark. Hun sier det kan tenkes at skytefeltet vil vise seg å bli for dyrt og uhensiktsmessig når det skal settes av penger på statsbudsjettet i 2001.

Skytefeltet er kostnadsberegnet til mellom 2,5 og 3 milliarder kroner. Den økonomiske situasjonen er den eneste muligheten Fossum ser for å vinne fram.

Fortsatt kamp

- Det kan bli så mange vanskeligheter at det ikke går. Disse pengene skal tas fra driften av Forsvaret. Spørsmålet er om man har penger nok, og om skytefelt vil være en prioritert oppgave når den tid kommer. Mange ting kan skje, sier hun.

Hun mener det ikke er noen grunn til å legge ned kampen mot skytefelt selv om stortingsvedtaket 23. mars ikke lar seg stoppe.

- Det er et poeng å fortsette argumentasjonen og kampen, sier hun.

(NTB-Tone Hertzberg)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media