- Lite hensiktsmessig å lempe på beviskravene

Bjarne Håkon Hanssen vil ikke gjøre det lettere for syke oljearbeidere å få erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) - En lemping av lovens krav til bevis i enkelttilfeller eller for enkelte grupper vil føre til en uklar rettstilstand og svekke forutsigbarheten for aktørene i yrkesskadeordningen, framholder arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Krf utfordrer ministeren

1. juni la Petroleumstilsynet fram rapporten «Kjemisk arbeidsmiljø offshore».

I denne rapporten slår myndighetene selv fast at skadde oljearbeidere kan ha  problemer med å få oppfylt sine trygde- og erstatningsrettigheter fordi det ikke finnes god dokumentasjon for hva de er blitt utsatt for.

Sentrale stortingspolitikere mener det nå er på høy tid at statsråd Bjarne Håkon Hanssen griper inn og tar ansvar for de syke oljearbeiderne.

Krf-politiker Åse Gubhild Woie Duesund sendte et skriftlig spørsmål til statsråden hvor hun ber om at det må lempes på dokumentasjonskravet for de syke oljearbeiderne, slik at de ikke mister sine rettigheter.

Nekter å lempe på kravene

Bjarne Håkon Hanssen avviser  dette kravet.

- En lemping av lovens krav til bevis i enkelttilfeller eller for enkelte grupper vil føre til en uklar rettstilstand og svekke forutsigbarheten for aktørene i yrkesskadeordningen. Det står videre i motsetning til prinsippet om likebehandling, skriver Bjarne Håkon Hanssen til Woie Duesund og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer