- Lite igjen når regningene er betalt

- Jeg bruker nettbank og legger alle regninger inn, slik at de trekkes med en gang lønna kommer. Men det er ikke særlig mye igjen til forbruk, sier Vibeke Kieding (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Vibeke og resten av venninnegjengen mener selv de er flinke til å betale regningene sine. De innrømmer imidlertid at foreldrene må hjelpe til når det blir for tøft.

- Når det er som verst, har jeg heldigvis foreldre som kan låne meg penger. Men det er viktig for meg at dette er et lån, sier Tone Floodstrøm (27).

De ferdigstuderte historikerne har studielån som tapper økonomien.

- Jeg kan godt forstå at mange ikke har lyst til å kutte ned på utelivet og kafébesøk, selv om de har dårlig råd. Men jeg kunne ikke tenke meg å snylte på foreldrene mine for å gå på byen, sier Torill Sandberg (26).

Venninnene tror det stemmer at mange unge har blitt sløvere til å betale regningene sine.

- Jeg tror mange ikke er så redde for å få en inkasso i posten. Selv måtte jeg leve på kreditt det siste studieåret, og jeg sliter ennå med å betale ned på dette. Det var et fryktelig dyrt lån, sier Gunnhild Ersland (28).

FLINKE: - Regningene kommer først, deretter kan vi feste, sier venninnene Anna Evensen (f.v.), Gunnhild Ersland, Vibeke Kieding, Tone Floodstrøm og Torill Sandberg.