Sjef i kassen: Tone Langbach prøvde seg på gulvet da hun fik jobben som adm. direktør i Wayne's Coffee i fjor. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Sjef i kassen: Tone Langbach prøvde seg på gulvet da hun fik jobben som adm. direktør i Wayne's Coffee i fjor. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer

Lite krutt hos Wayne’s Coffee - taper flere titalls millioner

Wayne's Coffee sliter med store underskudd. Nå tas det grep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Finansavisen): Over 30 millioner kroner har rent ut av den svenske kaffekjeden Wayne's Coffee de siste tre årene, skriver Finansavisen.

Tone Landbach tok over som ad. direktør i kjeden i desember i fjor, og er nå i full gang med å få ryddet opp i økonnomien. Da avisen intervjuet henne før jul satset hun på plusstall i år. Det vil hun ikke lenger love.

«Vi har vært gjennom en omstillingsprosess med nødvendig opprydning i tapsbringende engasjementer samt strukturelt økt andel franchise-kaféer som gjør at det er for tidlig å kommunisere på 2016-tall», skriver hun i en e-post.

I 2015 omsatte kjeden for 58,3 millioner kroner, og satt igjen med et underskudd på 17 millioner kroner.

Forbedringspotensial

Per dags dato har kjeden syv egeneide kaffebarer, samt 19 som er franchiseeide. Det er ifølge Finansavisen fire mindre enn ved årsskiftet.

Ifølge Langbach er det foretatt betydelige kostnadskutt og økt samarbeidet med franchisetakerne. I tillegg har den nye sjefen jobbet frem driftsverktøy som hun mener gir betydelige forbedringer på resultatet.

«Når det er sagt, er det fortsatt et forbedringspotensial, men det er i hvert fall en målsetning om at vi for andre halvår oppnår positiv drift», skriver hun til avisen.

Wayne's Coffee-sjefen mener årsaken til de dystre tallene er sammensatt.

«Men enkelt forklart har vi hatt for stort fokus på ekspansjon og for lite fokus på drift og utvikling. Vi har også hatt noen feiletableringer, som har krevd både fokus og ressurser», forteller Landbach til Finansavisen.


Flere nyheter:

Småaksjonær dro på ferie - misset gavepakke i aksjemarkedet
Lever av å spille «Pokémon Go»