«Lite rundt hode og to små streker»

NOKAS-forsvarer karakteriserer kinesere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En vitneobservasjon av Metkel Betew fikk advokat Marius Dietrichson til å trekke inn utseende til kinesere i Nokas-saken.

- For hvordan ser kinesere ut? Jo, et lite rundt hode og to små streker, det er slik de ser ut, sa Dietrichson.

«Mørkt ansikt og stort smil»

Utsagnet falt da advokaten skulle karakterisere verdien av vitnets observasjon av Betew. Metkel Betew er mørkhudet. Vitnet mente hun helt klart kunne gjenkjenne Metkel Betew i en situasjon som ikke samsvarer med Betews forklaring. Advokat Dietrichson sa bare at slik ser mange mørhudete ut - et mørkt ansikt og et stort smil!

Latteren brøt ut blant tilhørere og på pressesenter da Dietrichson trakk inn utseende på kinesere. Og advokaten ba deretter retten om ikke å legge noe vekt på vitneobservasjonen.

Fant to millioner

Heller ikke påtalemyndighetens viktigste bevis mot Metkel Betew, DNA på et AG 3-gevær, var ifølge advokaten egnet til å felle hans klient. Dietrichson mente at DNA-kunne ha smittet av fra annet materiell.

Et annet vitne har sagt i sin forklaring for retten at Metkel Betew har innrømmet å ha vært med på Nokas-ranet. Hjemmet hos vitnet ble det funnet to millioner kroner som stammer fra ranet i Stavanger. Mannen er dømt for heleri, men har seinere samarbeidet med politiet. I likhet med flere andre forsvarere i Nokas-saken, mener advokat Marius Dietrichson at denne personen ikke er troverdig og at hans forklaring ikke er nok til dømme Betew.

FORSVARER BETEW: Marius Dietrichson vektlegger forskjellene mellom mørkhudede og kinesere i sitt forsvar av NOKAS-tiltalte Metkel Betew. Foto: SCANPIX
FORSVARER BETEW: Marius Dietrichson vektlegger forskjellene mellom mørkhudede og kinesere i sitt forsvar av NOKAS-tiltalte Metkel Betew. Foto: SCANPIX Vis mer