Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lite sannsynlig at han er i live

Tysk 28-åring savnet etter båtkantring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28-årig tysk mann var søndag kveld fortsatt savnet etter at en båt kantret i Rekefjord i Sokndal i Rogaland søndag ettermiddag.

Tre personer havnet i sjøen da båten gikk rundt.


- De la på svøm alle tre. De klarte å komme seg opp på et skjær, men på en eller annen måte forsvant 28-åringen ut i sjøen igjen, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB.


Far og datter reddet

De andre to, en far og hans datter, ble senere plukket opp av et redningshelikopter. De to skal være i god behold. Også de er tyske statsborgere.


- Den tredje personen var en kamerat av faren. Vi anser det som lite sannsynlig at han er i live, sier Bjørnevoll.


De tre hadde lagt ut på fjorden i en 15 fots fritidsbåt med påhengsmotor for å fiske. Det var dårlig vær i området, og høye bølger.

- Båten kantret etter at tyskerne fikk motorstopp. En annen båt var like i nærheten. Båtføreren så hva som skjedde og fikk varslet om ulykken, sier operasjonslederen.


Politi og Hovedredningssentralen fikk melding om kantringen like før klokken 14. 


Vanskelig søk

Dykkere, en losbåt, en redningsskøyte, fem småbåter samt et redningshelikopter søkte søndag ettermiddag etter den savnede. Han var fortsatt ikke funnet da mannskapene gjorde seg klar til å avslutte for kvelden like før klokken 21. På grunn av de dårlige værforholdene har det ikke vært mulig å dykke etter den savnede 28-åringen.


- Dykkerforholdene er ikke gode. Det er høye bølger og rett og slett for farlig å dykke, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.


Søket blir trolig tatt opp igjen mandag.


- Da vil det være snakk om søk etter en antatt omkommet person. Vi vil vurdere om det skal settes inn miniubåt med kamera, og det kan det ta noe tid å få på plass, sier Bjørnevoll.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling