Lite støtte til Elvestuens klimadrøm

- Jeg ville ikke låst meg så bombastisk, sier Erna Solberg. Også Frp reagerer kraftig på forslaget.

KLMAKLINSJ: Statsminister Erna Solberg (H) går i dag langt i å skyte ned et forslag fra klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KLMAKLINSJ: Statsminister Erna Solberg (H) går i dag langt i å skyte ned et forslag fra klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med Dagbladet i går lanserte klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) et av verdens strengeste klimamål for Norge. Ifølge Elvestuen skal Norge kutte 90-95 prosent av alle klimagassutslippene i Norges innen 2050, og dette skal gjøres uten kvotekjøp.

Elvestuen sa at «Folk må ta inn over seg at vi skal slutte helt med fossile drivstoff. Fra motorsaga til cruiseskipet. Alt må vekk».

Ifølge Elvestuen er det «ingen tvil» om at regjeringsplattformen fra Granavolden sier at målet skal oppnås ved utslippskutt i Norge.

Også Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande delte nyheten på Twitter i går, med emneknaggen #PåLagMedFramtida:

- Ville ikke låst meg

I Politisk kvarter på NRK i dag tidlig går statsminister Erna Solberg (H) langt i å skyte ned forslaget fra sin egen klimaminister.

- Jeg er enig i at vi skal nå målene våre om å være et lavutslippssamfunn, definert til 90-95 prosent. Så er det 30 år til, og hvilke mekanismer som kommer til å være tilgjengelig, hvilken teknologi som kommer til å være tilgjengelig, det vet vi ikke i dag, sa Solberg, og videre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer