Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lite til salgs, men veldig mange kjøpere

Visninger i Oslo rennes ned av utålmodige kjøpere. Mange av dem er etterhvert villige til å strekke seg langt.

Oslo. Visning av bolig. Visningsskilt.
Oslo. Visning av bolig. Visningsskilt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Boligprisene gjorde i april et kraftig hopp. Prisene steg 1,4 prosent fra mars, og siden det normalt er prisstigning i april, betyr det at den sesongjusterte prisveksten var 0,6 prosent, skriver Finansavisen.

I Oslo var veksten enda sterkere, med en oppgang på 2 prosent. Selgeren av en liten treromsleilighet på Majorstuen fikk merke suget etter boliger denne uken.

Leiligheten ble avertert for 4,25 millioner kroner i slutten av april. Etter at nesten 60 interessenter hadde skrevet seg opp på listen, kjempet ti budgivere om bygårdsleiligheten, som ble solgt for 5,29 millioner kroner.

Med fellesgjeld endte prisen på 5,39 millioner - 81.727 kroner pr. kvadratmeter.

- Det var veldig overraskende. Vi gikk ut med prisantydning lik takst, men det er et veldig attraktivt område med stille beliggenhet og likevel gangavstand til alt. Det er tydelig at det er boligmangel i Oslo, sier eiendomsmegler Asbjørn Gjerde hos EiendomsMegler 1 til Finansavisen.

- Tror du markedet vil holde seg like hett mot sommeren?

- Man regner alltid med et vårslipp av boliger i mai og juni, men det lar vente på seg. Det er et lite utbud og veldig mange kjøpere på Finn.

Kjøper først, selger etterpå Noen hundre meter lenger øst, i Falbes gate på Bislett, ble en like stor leilighet forsøkt kuppet før visning, noe selgeren avslo. Istedenfor drev fire budgivere prisen opp i 5,07 millioner kroner inkludert fellesgjeld. Det var 750.000 kroner høyere enn prisantydningen.

- Mange ønsker å kjøpe først, og da blir det få boliger for salg. Jeg har ikke vært borti et marked før som det vi har nå, sier eiendomsmegler Nadia Strand i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Finansavisen.

Christian V. Dreyer, adm. direktør i Eiendom Norge, kaller den nasjonale utviklingen for «sterk», men kommer med et varsel til Oslo-politikerne:

- Den sterke prisutviklingen i Oslo-området gir grunn til bekymring. Vi oppfordrer Oslo og de omliggende kommunene til å ha boligbygging øverst på dagsordenen. Det er behov for fortgang i reguleringsprosessene for å få økt tilbudssiden, sier han i en melding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!