- Lite trolig med brann på Tusenfryd

Direktøren ved Tusenfryd fornøyelsespark utenfor Oslo mener det er svært liten risiko for at det skal bryte ut brann i den nye berg-og-dal-banen av tre, «Thundercoaster».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble 36 mennesker skadd da det brøt ut brann i en berg-og-dal-bane i fornøyelsesparken Phantasialand i Tyskland.

- »Thundercoaster» er ikke av samme type som attraksjonen som brant i Phantasialand. Så vidt meg bekjent var det et ståltog som kjørte inni et landskap. Slike landskap har ofte lett antennelige materialer, som pappmasjé og lettere trevegger, sier direktør Linda Bernander Silseth ved Tusenfryd fornøyelsespark.

Skogbrann

- Vår nye berg-og-dal-bane er bygd av så solide materialer at det skal mer enn en fyrstikk til for at den skal brenne. Jeg tror nok det nesten må en skogbrann til for å lage brann i «Thundercoaster», framholder Tusenfryd-direktøren.

Europas lengste og bratteste berg-og-dal-bane bygd av tre åpnet 29. april i år.

Silseth understreker at treet i Tusenfryds nye hovedattraksjon er kraftig, trykkimpregnert furu. Hun innrømmer likevel at brann er noe av det fornøyelsesparkenes ledere frykter mest.

- Det er vanskelig å garantere seg mot syke mennesker. På Tusenfryd har vi så godt vakthold at branntilløp skal oppdages før de får spredt seg, men man kan aldri være helt sikker.

Seriøs park

Silseth er «overrasket og sjokkert» over nyhetene om brannen i temaparken mellom Bonn og Köln.

- Denne parken har lenge vært et eksempel for andre parker når det gjelder sikkerhet. Phantasialand er en park som driver absolutt seriøst, og jeg må si jeg føler med kollegene i Tyskland når noe slikt skjer. Parkene i Europa er nært knyttet til hverandre, sier hun.

Tusenfryd er et av 30.000 medlemmer i den internasjonale organisasjonen for temaparker, IAPA.

- Et av de temaene som tas oftest opp i organisasjonen er nettopp sikkerhet. Når en ulykke skjer, diskuteres den inngående, for å hindre at lignende skjer i fremtiden, forteller Silseth.

(NTB-Ingrid Thorbjørnsrud)