Liten - vond og dyr

BRUSSEL (Dagbladet): Den nye småbilen fra Mercedes blir ikke billig. Den er en halv meter kortere enn VW Golf, men koster mye mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mercedes A blir den klart dyreste femdørs kombibilen på det norske markedet, om man tar hensyn til størrelse og motoreffekt. Den billigste versjonen vil koste like under 200000 kroner, og det gir en meget høy meterpris for en kompakt flerbruksbil med 1,4 liters motor. Renault Megane Scenic, som er 55 centimeter lenger, koster omtrent det samme.

Høyt under taket

Mercedes A er ikke en fullvoksen femseter. I baksetet er det direkte vondt for en voksen å sitte. Setene er harde og ekstremt korte, uten støtte for lårene. Men baksetet er ypperlig for barn, de sitter høyt og fritt med god sikt.

Komfort er det derimot i forsetene, og når det gjelder kjøreegenskaper setter bilen ny standard for komfort i denne klassen. Her er det virkelig snakk om et hjul i hvert hjørne. Bilen er så høy at man nesten kan kjøre med flosshatten på.

God

sikkerhet

Det som i første rekke skiller bilen fra en rekke andre er sikkerheten. Bilen er konstruert slik at motoren forsvinner under passasjerplassen ved en frontkollisjon, den flyttes ikke inn mot fører og passasjer som i mange andre biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer