Liten risiko for eksplosjon i Moss

Brannvesenet i Moss har greid å forhindre at en brennende container som inneholder flere kilo krutt, ble en gigantbombe. De fylte rett og slett den brennende containeren med vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen ved 20.30-tida.

- Brannvesenet begynner å fylle vann i containeren nå, sier vaktsjef Kay Wammer ved Moss politistasjon til Dagbladet.no klokka 22.25 i kveld.

Tredve minutter seinere var ulmebrannen i containeren slukket, og eksplosjonsfaren var svært redusert.

Politiet har ikke tatt noen sjanser, og har evakuert to familier som bor innenfor en radius av hundre meter fra den brennende containeren. De varslet i tillegg flere beboere i en blokk rett ved.

Ikke prioritert pågripelser

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvorfor det lå 2,5 kilo krutt i en ståltermos i en container midt i et boligstrøk.

Ifølge TV2 ble politiet varslet om brannen av dem som skal ha plassert eksplosivene i containeren. Men politiet har ikke prioritert pågripelser, fordi situasjonen på skadestedet må bringes under kontroll først.

Disse opplysningene vil ikke Wammer bekrefte overfor Dagbladet.no.

NRK melder at det bor rundt 1000 mennesker i nærheten. Det ligger blant annet en ungdomsklubb ikke langt unna containeren.

Brannfolk fyller containeren

- Vi har sendt ut fem-seks mann som skal bidra i slukningsarbeidet, sier brannsjef Joestein Flydal i Moss til Dagbladet.no.

Rett før klokka 23 sa han at de var i gang med å fylle containeren med vann. Utover det ønsket Flydal ikke å kommentere brannen, og viste til politivakta i Moss.