Liten sjanse for kugalskap i Norge

Norge er et av de seks landene i verden der det er minst sjanse for kugalskap i storfebesetningen, slår EU fast i en kartleggingsrapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rapporten som tar for seg den geografiske risikoen for kugalskap (BSE) ble utgitt i sommer, og er tilgjengelig på EUs egne hjemmesider på Internett. I rapporten er Norge plassert i risikogruppe en, der det slås fast at det er «høyst usannsynlig at innenlandsk storfe er infisert av BSE». I samme gruppe finner vi landene Argentina, Australia, Chile, New Zealand og Paraguay. Gruppe 2:

I Østerrike, Finland, Sverige, Canada og USA. er det «usannsynlig at innenlandsk storfe er BSE-infisert, men det kan ikke utelukkes».Gruppe 3: I Tyskland, Italia og Spania er det «sannsynlig at innenlandsk storfe er BSE-infisert, men det er ikke bekreftet».

I Belgia, Danmark, Frankrike, Irland, Luxembourg, Nederland og Sveits er «BSE bekreftet, men på et lavere nivå (under 100 tilfeller)».Gruppe 4: I Storbritannia og Portugal er «BSE bekreftet i høyt antall (Over 100 tilfeller)».

Til sammenligning har Sverige og Finland havnet i risikogruppe to, sammen med Østerrike, Canada og USA. Ifølge EUs eksperter er det i disse landene «usannslynlig at innenlandsk storfe er infisert av BSE, men det kan ikke utelukkes» som det heter i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer