- Litt av en fyr

Visste ingenting om brorens hemmelige rolle.

KOMMANDOSOLDAT: Trond André Bolle (midten) hadde mange jern i ilden. Ikke alle var kjent. Her er han flankert (f.v.) av Andreas Eldjarn, Simen Tokle og Christian Lian foran kjøretøyet de satt i da de ble rammet av en en veibombe på et ISAF-oppdrag i byen Almar i Faryab-provinsen i Afghanistan. Bildet er tatt i Almardistriktet i Faryab tidligere på dagen. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX
KOMMANDOSOLDAT: Trond André Bolle (midten) hadde mange jern i ilden. Ikke alle var kjent. Her er han flankert (f.v.) av Andreas Eldjarn, Simen Tokle og Christian Lian foran kjøretøyet de satt i da de ble rammet av en en veibombe på et ISAF-oppdrag i byen Almar i Faryab-provinsen i Afghanistan. Bildet er tatt i Almardistriktet i Faryab tidligere på dagen. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag har det blitt avdekket at avdøde Trond André Bolle deltok i den hemmelige tjenesten E14. Bolle skal ha blitt rekruttert til E14 fra Marinejegerkommandoen i 1998, og var i en periode nestkommanderende for avdelingen.

Bolle holdt engasjementet i E14 hemmelig. Storebror Svenn Erik Bolle var ikke klar over at broren var del av en hemmelig tjeneste. Nyheten om at broren var med i E14, også kjent som Seksjon for spesiell innhenting, kom som en overraskelse.

- Jeg visste aldri noen ting, sier Svenn Erik Bolle til Dagbladet.

- For meg var Trond marinejeger. Men jeg blir utrolig stolt når jeg hører at han var med i denne gruppa.

Avdelingen var del av den militære etterretningstjenesten, og skaffet etterretningsopplysninger av stor verdi. Gruppa fikk også i oppgave å være fortropp før Norge sendte styrker til nye konfliktområder.

- Det er jo nesten for godt til å være sant. "Litt av en fyr" sa jeg til kona i morges når jeg hørte det, sier Svenn Erik Bolle om lillebroren.

- Det at jeg ikke visste noe betyr vel at han gjorde det han skulle, og holdt kjeft om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer