LANG VEI HJEM: To norske busser på vei fra Athen til Oslo står nå på grensa til Ungarn. - Sjåførene har fått beskjed om å kjøre non-stop, og det er ingen som vet hvilken vei han har tenkt å kjøre hjem. Vi vet heller ikke om vi får sove i senger i natt, sier Bjørn Øien, passasjer på bussen og Dagblad-ansatt.Foto: Bjørn Øien
LANG VEI HJEM: To norske busser på vei fra Athen til Oslo står nå på grensa til Ungarn. - Sjåførene har fått beskjed om å kjøre non-stop, og det er ingen som vet hvilken vei han har tenkt å kjøre hjem. Vi vet heller ikke om vi får sove i senger i natt, sier Bjørn Øien, passasjer på bussen og Dagblad-ansatt.Foto: Bjørn ØienVis mer

- Litt bedre enn en fangetransport

87 nordmenn sitter i buss fra Athen til Oslo. De har snart vært to døgn på reise, og ennå er det langt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||87 norske turister som er på vei hjem fra Egypt i busser begynner å bli veldig utålmodige. De har vært på reise i snart to døgn, og nå vet de ikke hvilken vei de skal, om de får sove i senger i natt eller når de kommer hjem.

- Dette er litt bedre enn en fangetransport, men ikke mye, sier Dagblad-ansatte Bjørn Øien. Han og kona har vært på ferie i Hurghada i Egypt i to uker.

Hjemturen skulle ta seks timer på fly, men askeskyen satte en stopper for det.

Reiseselskapet Solia ordnet en alternativ reise hjem. Den startet søndag ettermiddag med fly fra Egypt til Athen. Derfra ble turistene plassert i busser som de fikk beskjed om at skulle kjøre non-stop til Norge.

- De ville at vi skulle sitte på disse bussene i fire døgn. Det er jo galskap. Vi nekta og fikk heldigvis sove på hotel i natt, sier Øien.

Men nå er reisefølget bekymra. De kjørte opprinnelig sammen med andre busser, og om bord på en av dem var det en dansk guide. Nå har bussene skilt lag, og de to norske bussene står på grensa til Ungarn.

- Sjåførene har fått beskjed om å kjøre non-stop, og det er ingen som vet hvilken vei han har tenkt å kjøre hjem. Vi vet heller ikke om vi får sove i senger i natt, sier Øien.

Om bord på bussen er det åtte barn under fem år, og to gravide. De eneste stoppene de har er på bensinstasjoner, og der må de kjøpe alle måltidene sine.

- Solia har lovet at de skal ringe oss å fortelle oss hva som skjer. Det venter vi i spenning på.

Langt igjenInformasjonssjefen i Solia opplyser til Dagbladet at de er i kontakt med det greske bussselskapet som kjører nordmennene, for å få klarhet i hva som skjer og hvor de eventuelt skal stanse i natt.

- Denne hjemturen tar litt lenger tid enn planlagt. Grenseoverganger tar tid, og de må ha en del stopp underveis. Vi vet ennå ikke når de er hjemme, sier Jon Engenes i Solia.

Engenes sier han skal informere turistene om reiserute og overnattingen i natt så fort han har fått kontakt med det greske selskapet.

BARN OG GRAVIDE: Om bord på bussen er det åtte barn under fem år, og to gravide. De eneste stoppene de har er på bensinstasjoner, og der må de kjøpe alle måltidene sine.MMS-foto: Bjørn Øien
BARN OG GRAVIDE: Om bord på bussen er det åtte barn under fem år, og to gravide. De eneste stoppene de har er på bensinstasjoner, og der må de kjøpe alle måltidene sine.MMS-foto: Bjørn Øien Vis mer