- Litt «cheesy», men veldig inspirerende

Filmskaper Alex Lyngaas vil ha med alle på å løpe. Men denne karen tar det litt langt. Sjette episode av «Uganda Blues».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere episoder av «Uganda Blues» ser du nederst i saken.

(Dagbladet): - Det er en kanskje en klisje, men jeg løper for å få ut følelser, når jeg er sint eller er glad. Nå vil jeg at andre også skal være med å løpe, sier Alex Lyngaas.

33-åringen var i sommer med Plan Norge til Uganda.

Her reiste han rundt og filmet sine opplevelser.

Reisen har resultert i serien «Uganda Blues» du kan se her på Dagbladet.no de neste ukene.

Meningsfylt Etter et sterkt møte med sitt fadderbarn i Uganda, tar Alex en løpetur for å få ut frustrasjonen.

- Både da og ellers har jeg tenkt at løping er så fint. Man kan gjøre det overalt, trenger ikke noe spesielt utstyr og det er dessuten bra for helsa, sier han og fortsetter:

- Men hva om vi løper for noe? At det er et mål med det, utenom det å komme i bedre form. Dette er utgangspunktet for denne episoden.

Bli med og løp «Uganda Blues» er en del av bistandsorganisasjonen Plan Norges Jentekampanje The Long Run som starter 15. september.

Målet er er å sette jenters situasjon i fattige land på dagsorden.

Temaet for årets kampanje er «Gutta må med!», der fokuset er en holdningsendring blant gutter og menn for å oppnå likestilling og unngå diskriminering av jenter.

Mobilappen «The Long Run» er en del av årets kampanje.

Dette er en løpeapp som registrerer hvor langt du løper og som tar deg med gjennom 49 land under løpeturen. Jo flere som blir med, jo raskere kommer man seg gjennom hele distansen.

Appen er gratis og kan lastes ned her: iTunes og Android.