Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Litt hemmelig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Oslo Høyre vil fortsette å holde hemmelig hvem som har støttet partiet med pengegaver før 11. august. Navnene på dem som gir etter den tid, vil imidlertid bli offentliggjort. Slik vil Oslo-partiet prøve å komme seg ut av den umulige situasjonen det kom i da det ville unnlate å opplyse hvem som støtter organisasjonen med penger ved årets valg, samtidig som partiet står for åpenhet på riksplanet.
  • Oslo Høyre burde selvsagt ha offentliggjort alle bidragsytere ved årets valg. Denne «litt hemmelig»-ordningen virker bare prinsippløs. Hvis partiet har gitt løfte om diskresjon, er det jo bare å spørre giverne om de er villige til å gi penger selv om navnet blir kjent. De som da sier nei, kunne få pengene sine i retur. Det beste er selvsagt om man nå får en enhetlig ordning for alle partier og alle organisasjonsledd. Politikk bør skje i størst mulig åpenhet, også den som angår partienes finansiering.