Litt om Paven

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste nytt fra det aller helligste: Vatikanet vurderer boikott av filmen «Engler og demoner» basert på Dan Browns bok. Det er ikke første gang at selveste Paven og hans varige menn foretrekker en boikott. Filmen «Da Vinci- koden», også av Dan Brown, fikk ei heller katolikker verden over til å se lyset fordi Vatikanet oppfordret til full boikott.

Grunnen til at Vatikanet nå teller på gullknappene om hvorvidt man skal «lyse engler og demoner i bann» er at dette kan gi filmen for mye publisitet. Tro mot tvil. Mammon mot Hollywood. Gull, røkelse og myrra mot popcorn, sjokolade og underholdning.

Vatikanet ønsker at filmen skal forbli usett ettersom de hevder den sprer ondsinnede løgner om den katolske kirke. Selv om det er en viss ytringsfrihet i Norge – unntatt for Otto Jespersen selvsagt – våger vi ikke å tulle med de eventyrlig mange verden over – inkludert norske konvertitter – som tufter livet sitt på troslæren om de sju sakramentene: dåp, nattverd, konfirmasjon (ferming), skriftemål, ektevielse, ordinasjon og sykesalving.

Det siste har ingenting med kondomer å gjøre. Eller at visse prester innenfor katolisismen ikke helt klarer å holde kjødets lyst på guttunger under kontroll. Og vi har da ikke nevnt en eneste gang navnet Tyskland.

Noen vil nå hevde at vi beveger oss ut i det ytterste mørke. Og de har blasfemisk rett. Men her ute tenner vi et kubbelys for alle dem som daglig får føle hva religioner forårsaker av lidelse. Vi skriver derfor, frekt nok, de åttende, niende og tiende sakramenter: humanisme og toleranse for alle; uansett stand, sjel og legning.

Hørt det før, sier du? Santa Tia Maria, dette er siste gang vi skriver om religion. Heretter tyr vi til tungetale og håper bikkja til fotballpanzer Erik Hagen, gode Tug, kommer til rette. Kanskje den kan fortelle oss hvor David kjøpte øl til Goliat? Nyere forskning viser nemlig at Goliat var medlem av AA.