Litt på snippen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Folk er slemme mot Hagen.

Kraftlyrikeren Hagbart Smergel har med seg Dagbladets oppslag, med tittelen «... og så bytter jeg ut snippene. Det er klart at hvis alle gjør sånn så vil forbruket går ned.»

– Han mener det godt. Se hvor uskyldig han ser ut, med seileblazer, hvit bukse og slips i alle regnbuens farger. Det skal sendes til London, alt sammen. Jeg synes det er dårlig gjort av statsminister Stoltenberg å være så flåsete.

– Flåsete?

– Ja, når han blir bedt om å kommentere Hagen, sier han bare: «Det er få ting jeg har tenkt å mene mindre om enn hva Stein Erik Hagen gjør med sine skjorter.» Ærlig talt. Her kommer en av våre fremste samfunnstopper med et helt konkret forslag til hvordan man kan løse finanskrisen, og så blir han avfeid på den måten av landets øverste leder. Det hører ingen steder hjemme.

– Du synes med andre ord Hagen er inne på noe?

– Selvsagt. Jeg vil følge det opp.

– Hvor er skjortesnippen din, Smergel?

– Den har jeg revet av og sendt til resirkulering.

– Og skjorta sender du til England?

– Ikke fullt så langt. Jeg kjenner en dame på Snåsa som har godt tak på dette med å sy sammen istykkerrevne klær. Jeg husker en gang i 1977...

– Det gjør du sikkert. Men jeg har det travelt. Var det mer?

– Jeg går lengre enn Hagen. Jeg er klar for vintersesongen uten å bruke en rød øre. Jeg har dratt alle de gamle genserne mine ut av madrassen. De er like fine etter 30, 40 år. Isbjørnpelsen etter bestefar, som jeg har brukt til dyne, skal bli helt fin. Den mangler litt hår, men det limer jeg på. Med potetlim. Beksømstøvlene sender jeg til en skomaker på Finnskogen. Det eneste problemet er flosshatten.

– Flosshatt?

– Den må pusses opp. Jeg tror jeg sender den til Hagen. Han kan dette. Han børster sikkert støvet av den, uten fem øre i vederlag.