Litt skuffet SV-Kristin

De første målingene ble en skuffelse for SVs Kristin Halvorsen etter at valgdagen åpnet med målinger på over 10 prosent. _7,5 prosent er bra. Men ikke så bra som vi håpet, sier Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I feiende fløyel ble hun tatt imot som en dronning på SVs valgvake på Rockefeller i Oslo i kveld. Og ingen behøvde å spørre om hun var nervøs. Spenningen lå utenpå Sv-lederen som startet valgkampen med målinger som duppet ned på fire-tallet.

_Målet vårt var å få en større framgang enn Aps tilbakegang. Akkurat det ser dårlig ut nå, sier Kristin, som lover sitt aller bredeste smil når det blir klart om SV klarer å slå Bondevik.

En oppslutning for SV på 7,5 prosent vil si en framgang for SV på 1,5 prosent sammenliknet med stortingsvalget for to år siden.

Det er under et halvt år siden Kristin Halvorsen sto skjelvende foran sitt landsstyremøte, slett ikke sikker på om hun ville overleve som SV-leder. Etter at SVs egen Kosovo-krig var over viste meningsmålingene at oppslutningen var fallende - helt ned på firetallet. Siden har det bare gått oppover.

Kristin Halvorsen er overbevist om at partiets satsing på sine egne saker, skole, barn og utdanning er det som har mobilisert velgerne.