Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Litt uklart hva Tromsdal faktisk innrømmer

Ny rettssak i dag etter at han erkjente skyld i bedrageri-sak.

ERKJENNER: Christer Tromsdal møter i retten tirsdag. Foto: RALF LOFSTAD / Dagbladet
ERKJENNER: Christer Tromsdal møter i retten tirsdag. Foto: RALF LOFSTAD / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kl. 9 tirsdag starter rettssaken mot Christer Tromsdal og de to medtiltalte Terje Hvidsten og Anthony Bratli.

Saken skulle egentlig opp i desember i fjor, men ble utsatt i siste liten etter at Tromsdals forsvarer Erling O. Lyngtveit varslet at Tromsdal vil erkjenne straffskyld.

Selv om Tromsdal har tilstått, forbereder Økokrim seg på en omfattende sak, og det er satt av hele elleve uker til hovedforhandlingen.

Der Tromsdal har endret sin forklaring helt, opprettholder Hvidsten og Bratli sine forklaringer. Om Tromsdals erkjennelse sier Bratils forsvarer Mette-Julie Sundby til Dagbladet:

- Det er overraskende når noen i en så gammel sak kommer med nye forklaringer.

Advokat Kim Gerdts, som representerer Hvidsten, sier det er spente på hva Tromsdal faktisk forklarer når han møter i retten.

- Det er litt vanskelig å si hva vi skal tro på av det han har forklart. Og det gjenstår å se hva han faktisk forklarer i retten, sier Gerdts til Dagbladet.

- Det er også litt uklart hva han faktisk erkjenner. Deler av det han har forklart nå støtter også det min klient har forklart hele veien, sier Gerdts.

De tre er blant annet tiltalt for å ha solgt svenske hoteller til det Økokrim mener var overpris. Totalt omfatter tiltalen verdier for titalls millioner kroner.

Saken ble første gang behandlet i Oslo tingrett i 2012, men dommen ble senere opphevet på grunn av en inhabil meddommer.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Tromsdal eller hans forsvarer mandag.

Lik Dagbladet på Facebook