- Littegranne urolig tror jeg det er greit å være

Jens Stoltenberg tror på valgseier tross dårlige målinger.

I SOLBRILLER: Det var en valgkampklar statsminister i solbriller som møtte pressen til sin oppsummerende pressekonferanse i hagen foran statsministerboligen i dag morges. På grunn av øyeoperasjonen måtte Jens Stoltenberg ha på solbriller. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I SOLBRILLER: Det var en valgkampklar statsminister i solbriller som møtte pressen til sin oppsummerende pressekonferanse i hagen foran statsministerboligen i dag morges. På grunn av øyeoperasjonen måtte Jens Stoltenberg ha på solbriller. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en valgkampklar statsminister som møter pressen med stor optimisme på vegne av seg selv og regjeringen. Ikledd solbriller møtte han pressen etter gårsdagens operasjon.

- Jeg håper jo at vi kan fortsette og møtes på denne måten, sa Stoltenberg da han startet pressekonferansen på gresset foran statsministerboligen i morges.

Stoltenberg er overbevist om at en valgseier mulig, til tross for et halvt år med dårlige meningsmålinger for de rødgrønne regjeringspartiene.

- Kan vinne igjen - Det er valg hvor velgerne bestemmer. Til nå har vi sett målinger. Vi har sett tidligere at målinger i juni er noe helt annet i september. Det har vi greid før, det kan vi greie igjen, er den klare beskjeden fra statsministeren.

Og dermed benyttet han anledningen til å dundre løs på Høyre og Frp.

- Det er et valg om man vil starte med økonomiske eksperimenter og uavklart fundament for politikken eller man vil ha en regjering som satser på en god skole, arbeid og helse.

- Jeg gleder meg til å drive valgkamp for å få fram forskjellene og igjen vinne valget.

- Littegrann urolig På spørsmål om han ikke er urolig når han ser meningsmålingene, svarer han følgende:

- Littegrann urolig tror jeg det er greit å være. Hvis jeg hadde lent meg tilbake hadde det vært utrykk for en arroganse som jeg tror ikke kler meg.

Bedre land Stoltenberg er klar over at folk flest er fornøyd og gjerne ser at nye politikere får prøve seg i regjering.

- Norge er et bedre land i dag enn i 2005. For eksempel er resultatene i skole og helse bedre enn noen gang. Min utfordring er at folk er fornøyd. Men det er ikke slik at Norge går bra på autopilot, sier han.

- Vi må ikke skape usikkerhet om hva som er ankerfeste for den øknomiske politikken, slik Frp gjør. Bruker man flere milliarder på skattelette, gjør man det. Det handler ikke bare om nye ansikter, men om ny politikk, sier han.

Fortsatt krise Stoltenberg brukte store deler av pressekonferansen på å advare mot å tro at Norge har gått klar av finanskrisen.

- Vi har varslet at vi er klare til å handle på kort varsel. Norges bank har i dag varslet en noe lavere rente enn Jeg varslet nå et statsbudsjett til høsten som er tilpasset den øknonomiske situasjonen. Det er ikke bestemt ennå, men det justerer vi i august.
Mer vei Stoltenberg vil gjerne satse på vei og jernbane om han får fortsette til høsten.

- I tillegg kommer vi til å bygge mer jernbane, mer vei og bygge flere sykehus for blant annet å bøte på fallende aktivitet i bygg- og anleggsbransjen, sier han.