Aleksandr Litvinenko og Sergej Skripal

Litvinenkos enke tror eks-spioner føler seg svært utrygge

Enka til eks-spion og drepte Aleksandr Litvinenko ser likheter mellom drapet på hennes mann og forgiftede Sergej Skripal.

- LIKEHTER: Marina Litvinenko, enken til eks-spion og drepte Aleksandr Litvinenko, ser likheter mellom drapet på hennes mann og forgiftede Sergej Skripal. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Giftdrapet på den russiske eksspionen Aleksandr Litvinenko fikk stor oppmerksomhet i hele verden i 2006, og blir fortsatt omtalt den dag i dag.

Søndag forrige uke ble den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal funnet bevisstløs på en benk sammen med sin voksne datter. Onsdag slo britisk politi fast at de hadde vært eksponert for nervegass.

Både far og datters tilstand beregnes fortsatt som kritisk. I tillegg har 19 andre personer vært til sjekk og behandling på sykehus med symptomer på forgiftning.

Saken etterforskes som drapsforsøk, og flere mener saken ligner på forgiftningen av Litvinenko.

Ber om å beskytte russere​Litvinenkos enke, Marina Litvinenko, forteller torsdag i et intervju med CNN at russere i Storbritannia føler seg «svært utrygge» etter angrepet på Skripal og datteren.

Ifølge CNN oppfordrer hun britiske myndigheter til å gjøre mer for å beskytte russere som har søkt ly i Storbritannia etter det som anses drapsforsøk på Skripal.

Britiske myndigheter har enda ikke gått ut med hvem som står bak forgiftningen, men det spekuleres på om Moskva kan være ansvarlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer