Liu Xiaobo vant Fredsprisen

Stort presseoppbud foran huset til kona til fengslede Liu Xiaobo akkurat nå.

FREDSPRISVINNER 2010: Den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo (54) vant, femte gang han var nominert. Kona er usikker på om hun får lov til å komme til Norge for å motta prisen til den fengslede mannen. Foto: Scanpix/Reuters/Handout
FREDSPRISVINNER 2010: Den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo (54) vant, femte gang han var nominert. Kona er usikker på om hun får lov til å komme til Norge for å motta prisen til den fengslede mannen. Foto: Scanpix/Reuters/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BEIJING/OSLO (Dagbladet): Den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo er vinneren av årets Nobels fredspris. Det kunngjorde Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland klokka 11.

- Nobels fredspris tildeles i år Liu Xiaobo for hans lange og ikke-voldelige kamp for menneskerettigheter i Kina, sier Jagland.

Venter reaksjoner Kinesiske Liu Xiaobo (54) var langt på vei den heteste kandidaten. Det er imidlertid ventet at tildelingen vil skape betydelige reaksjoner fra statlig kinesisk hold.

Akkurat nå er det et stort presseoppbud utenfor hjemmet til Liu Xiaobos kone, Liu Xia. Inngangen til leiligheteskomplekset voktes av vakter som holder pressen ute. I tillegg har de satt opp skilt der det står «Ikke lov å intervjue her».

- Journalistene er skjøvet over til én side, mens politiet tar bilder av dem, sier Dagbladets reportere på stedet, Sun Heidi Sæbø og Kristoffer Egeberg.

Fengslet Liu Xiaobo er en kinesisk litteraturanmelder og regimekritiker. Fire ganger har han vært nominert til Nobels fredspris. Han sitter i fengsel, og vet ikke at han er nominert i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer