Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liu Xiaobos kone med videomelding

Fredsprisvinner Liu Xiaobos kone Liu Xia har publisert en video der hun leser to dikt.

 VIDEOMELDING: En video med kona til Liu Xiaobo, Liu Xia, ble vist i en dokumentar i New York i går da kinesiske og amerikanske skribenter krevde at hun blir løslatt fra husarrest. Liu er kunstner og medlem av  Independent Chinese PEN Center. Foto: Kathy Willens/Ap
VIDEOMELDING: En video med kona til Liu Xiaobo, Liu Xia, ble vist i en dokumentar i New York i går da kinesiske og amerikanske skribenter krevde at hun blir løslatt fra husarrest. Liu er kunstner og medlem av Independent Chinese PEN Center. Foto: Kathy Willens/Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Xiaobo soner en fengselsstraff på elleve år for å ha forfattet et opprop om politiske reformer i Kina i 2009, har kona Liu Xia sittet i husarrest. Hun har sittet i husarrest siden ektemannen ble tildelt prisen.

Saksøke politiet For en måned siden sa hun til Aftenposten at hun vil saksøke politiet i Beijing for å frata henne muligheten til å arbeide.

I går ble det publisert en video på YouTube der Liu Xia leser to dikt. Xia har bare forlatt huset sitt noen få ganger de siste årene.

Deprimert Hun har slitt med depresjoner siden ektemannen ble arrestert, og i desember sa den politiske aktivisten Hu Jia, som er en venn av Liu Xia, at hennes mentale helse var dårlig.

Siden ektemannen ble dømt i 2009 har også broren hennes blitt fengslet. Han ble i fjor dømt til elleve års fengsel for bedrageri. (NTB/AFP)