Lius (3 mnd.) mamma døde i jordskjelvet - forbipasserende har trolig reddet jentas liv

Tilbød å amme den lille jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tre måneder gamle babyen som søndag ble funnet i ruinene etter det kraftige jordskjelvet som så langt har tatt livet av 180 mennesker og såret 6000, har nå trolig blitt reddet av det som beskrives som en «forbipasserende kvinne».

Jentas mor døde i jordskjelvet som slo til lørdag morgen norsk tid - og ettersom tida gikk begynte den lille babyens tante og bestemor å bli mer og mer bekymret for hvordan de skulle fø den lille jenta uten morens melk.

Det var i byen Ya'an at redningsarbeiderne søndag fant den tre måneder gamle babyen i live under ruinene.

Ifølge lokale medier og tv-stasjonen CCTV skal en Yang Junhui ha tilbudt å amme den lille jenta, som heter Liu Yunchao, da hun ikke hadde spist siden hun havnet i ruinene lørdag.

I klippet øverst i denne saken ser du hvordan kvinnen mater den lille jenta foran haugevis av pressefolk som har møtt opp for å få med seg den rørende historien.

180 mennesker er bekreftet omkommet, og over 6000 er skadd i det massive jordskjelvet. Flere tusen soldater og redningsarbeidere har siden skjelvet, som hadde en styrke på 6,6, lett i ruinene.

Ifølge beregninger gjort av US Geological Survey er det verste i Sichuan siden det massive jordskjelvet for fem år som krevde minst 70 000 liv.