Liv Arnesen med egne ord:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden jeg var liten og dro på vinter-og påsketurer med familien i fjellet har jeg elsket det åpne hvite landskapet, det skiftende været og lyset. Min lengsel etter Antarktis våknet på ordentlig etter å ha lest bøkerom de gamle oppdagerne som for eksempel Amundsen, Shackleton og Mawson. Det var noe som var mye mer spennende enn de norske fjellene på den andre siden av jorda.

Min begrunnelse for å dra tilbake er blandet. Jeg lengter fortsatt etter de store åpne viddene, men etter min siste ekspedisjon har jeg også forstått etter mange foredrag på skoler hvilket privilegium det er å kunne fortelle historien om å virkeliggjøre en drøm. Vår kommende ekspedisjon med den infrastrukturen den har, kan gi tusenvis av barn og voksne at ved å tro på drømmen din kan livet bli som et eventyr. Og det handler ikke om Antarktis, det handler om å være tro mot deg selv.

Jeg leser fortsatt bøker om de gamle avdøde oppdagerne, men idag blir jeg mer inspirert av vanlige mennesker som tar kontroll over livene sine selv om de har dårlige odds. Over alt tror jeg vi alle har noe å lære av Dalai Lama som sier «Vennlighet er min religion».

(Kilde: yourexpedition.com)