Liv Arnesen på verdens lengste skitur

Norges kvinnelig polfarer Liv Arnesen (43) forbereder seg til verdens lengste skitur. Nå vil hun krysse Antarktis, en skitur på hele 3850 km i opptil 50 minusgrader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Liv Arnesen får aldri nok av lange skiturer. Skituren til Sydpolen for fem år siden har gitt mersmak. Nå vil hun gå tvers over Antarktis sammen med en annen kvinnelig polfarer, amerikanske Ann Bancroft (43).

Dersom de lykkes, vil de være de første kvinner i verden som klarer å krysse fra kyst til kyst over Sydpolen. Dessuten har ingen andre kvinner i verden har gått lenger på ski.

Ferden skal starte fra Dronning Maud Land (den norske delen av Antarktis) i november neste år, og de to polfarerne skal etter planen nå fram til Rosshavet i februar året etter.

- Vi må holde en gjennomsnittsfart på 24 kilometer pr dag for å klare det, sier Liv Arnesen til Dagbladet.

Hele skituren over polisen skal kunne følges på Internett.

- Målet er å gjøre ekspedisjonen til en lærerik opplevelse for ungdom verden over. Videobilder, innovative websider og klasseromaktiviteter er blant de ting vi planlegger, forteller Arnesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer