Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liv Arnesen tilbake til sivilisasjonen

HOBART: De to første kvinnene som har krysset Antarktis på ski, nådde sivilisasjonen i Hobart på den australske øya Tasmania idag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Liv Arnesen og amerikanske Anne Bancroft kom til Hobart på et australsk forskningsskip, etter to uker i sjøen.

Arnesen og Bancroft trakk en 113 kilo tung slede de 2.736 kilometerne fra den ene siden av kontinentet til den andre via Sydpolen.

Da de hadde gjort ferdig ekspedisjonen i begynnelsen av februar, ble de liggende værfaste på Ross Ice Shelf, 644 kilometer fra McMurdo-basen. De hadde håpet å bruke seil for å komme seg over havisen på Ross-havet, men mangel på vind gjorde det umulig å rekke skipet hjem i tide.

De slo leir, og omsider kunne et fly med ski berge dem ut av isødet og frakte dem til McMurdo, der de fikk haik med det australske skipet.

De to kvinnene har vært i Antarktis siden midt i oktober. De sa det var svært frustrerende ikke å ha kunnet gjøre ferdig den siste etappen over Ross-havet.

(NTB)

NÅDDE MÅLET: Liv Arnesen og Ann Bancroft er de første kvinnene som har krysset Antarktis. I dag ankom de den australske øya Tasmania.Foto: REUTERS
NÅDDE MÅLET: Liv Arnesen og Ann Bancroft er de første kvinnene som har krysset Antarktis. I dag ankom de den australske øya Tasmania.Foto: REUTERS Vis mer
NÅDDE MÅLET: Liv Arnesen og Ann Bancroft er de første kvinnene som har krysset Antarktis. I dag ankom de den australske øya Tasmania.Foto: REUTERS
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media