Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Liv kan gå tapt

Oslo-politiet kritiserer Ullevål sykehus etter et nytt tilfelle av metanolforgiftning, men sier de nå har ordnet opp i motsetningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det tok lang tid før vi fikk beskjed fra sykehuset. Det er særdeles uheldig. Liv kan gå tapt. Når det er sagt, så var han heldig som kom til Ullevål. Sykehuset har ekspertise på metanol-forgiftning, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

En 60 år gammel mann fra Oslo er alvorlig skadd etter å ha drukket metanolsprit. Mannen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus tirsdag ettermiddag.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen sa til Dagbladet.no i formiddag at politiet fikk beskjed om metanol-forgiftningen ved lunsjtider i dag.

- Det er særdeles uheldig at det tar så lang tid før vi får beskjed. De burde varslet oss umiddelbart. Jeg forventer at sykehuset kjenner til rutinene om at de har opplysningsplikt, sa Abrahamsen.

Politioverbetjenten var bekymret for om flere kan ha fått i seg metanolspriten.

I ettermiddag har politiet og sykehuset ordnet opp i motsetningene. Politiet sier at det var «spesielle forhold» som førte til at de ikke umiddelbart fikk beskjed.

Avdelingsoverlege ved akuttmedisinsk avdeling ved Ullevål Universitetsykehus, Dag Jacobsen, tar ikke selvkritikk.

- Det må politiet gjerne mene. Vi tar behandlingen først og melder fra neste dag. Vi ønsker de pårørendes aksept før vi involverer politiet. De bør få noen timer på å fordøye nyheten om at en nær person er alvorlig syk. Det står jeg ved, sier Jacobsen.

- Vi kan ikke melde fra til politiet før vi vet om det er metanol han har drukket. Han ankom sykehuset med en annen diagnose, derfor tok det tid å avklare om det var metanol, sier Alf Bøhler, informasjonsrådgiver ved Ullevål Universitetssykehus.

Vaktleder Jostein Plassen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at Moss politidistrikt trolig vil ha den sentrale etterforskningen videre i saken.

13 mennesker har siden i september i fjor mistet livet av metanolforgiftning i Norge. Siste offer for dødsspriten var en 47 år gammel kvinne som døde natt til 25. april i år.

<B>STORE BESLAG:</B> Overingeniør Nina Ovrum Jacobsen ved Kripos laboratorium i Oslo sjekket metanolinnholdet i flere tusen liter sprit i januar i år.