Liv Løberg dømt til 14 måneders fengsel

For å ha jukset med vitnemål og jobbsøknader.

DØMT: Liv Løberg innrømmer å ha forfalsket studiebevis. 
Foto: Kjersti Halvorsen / Scanpix
DØMT: Liv Løberg innrømmer å ha forfalsket studiebevis. Foto: Kjersti Halvorsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Liv Løberg er dømt til fengsel i 14 måneder for å ha jukset med vitnemål og jobbsøknader, melder VG.

Dommen er i samsvar med aktors påstand.

Grovt bedrageri Fredag ble rettssaken i Oslo tingrett avsluttet mot den tidligere administrasjonssjefen i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (Safh). Hun er tiltalt for grovt bedrageri, dokumentfalsk og falsk forklaring.

Løberg innrømmet tirsdag å ha brukt forfalskede vitnemål for flere toppjobber i det offentlige, og hevder hun fikk dokumentene av en bekjent som en spøk.

Det var VG som sommeren 2010 avslørte at Løberg hadde brukt falske vitnemål fra London School of Economics, Queen Mary College i London og Norges Handelshøyskole.

Lederjobber Løberg har tidligere hatt en rekke lederjobber i det offentlige, som divisjonsdirektør ved Laboratoriemedisinsk divisjon ved Ullevål universitetssykehus og kontorsjef ved Norges veterinærhøgskole. Politiet mener hun benyttet falske dokumenter for å få alle disse jobbene.

Løberg trakk seg fra sin stilling i Safh og alle verv hun hadde i Fremskrittspartiet da avsløringen kom i juni.

Forfalskningssaken har store ringvirkninger, ikke minst fordi institusjonen hun ledet, nettopp har som hovedoppgave å godkjenne leger, sykepleiere og andre aktører i helsevesenet - og derfor smykker seg med nulltoleranse ovefor forfalskninger.

Saken har også vært en stor belastning på Løbergs familie; ektemannen Gerrit Løberg. Han har til Dagbladet uttalt at han ikke ante noe om konas forfalskninger.