Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liv Løberg kan ha fått 3,5 mill for mye i lønn

Etter CV-juks. Tiltalen mot Liv Løberg klar.

TILTALEN KLAR: Liv Løberg (61) risikerer å måtte betale tilbake 3,5 millioner kroner som påtalemyndigheten mener hun har fått for mye i lønn etter juks med CV-en. Foto: Kjersti Halvorsen / Scanpix
TILTALEN KLAR: Liv Løberg (61) risikerer å måtte betale tilbake 3,5 millioner kroner som påtalemyndigheten mener hun har fått for mye i lønn etter juks med CV-en. Foto: Kjersti Halvorsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble tiltalen forkynt for den tidligere administrasjonssjefen i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell, skriver VG.

Løberg er tiltalt for bedrageri, dokumentforfalskning og falsk forklaring for offentlig myndighet. I tillegg tar påtalemyndigheten forbehold om inndragning.

VG avslørte i juni i fjor at Løberg hadde jukset med sine papirer og forfalsket eksamensbevis fra blant annet Norges Handelshøyskole og London School of Economics. Løberg valgte å si opp jobben på dagen, og CV-jukset ble politianmeldt av arbeidsgiveren.

Siden slutten av 1990-tallet har den tidligere Frp-politikeren totalt fått utbetalt 8,1 millioner kroner fra sine forskjellige arbeidsgivere. Det er 3,5 millioner kroner mer enn det hun skulle ha hatt i kraft av sin utdannelse - som kun er hjelpepleier.

Advokat Erling O. Lyngtveit, som forsvarer Løberg, sier at han drar kjensel på beløpet fra saksdokumentene.

- Men i hvilken utstrekning dette blir fulgt opp av påtalemyndigheten nå, tør jeg ikke ha noen formening om.

En rekke arbeidsgivere Dagbladet snakket med kunne fortelle at de savnet et høyere kompetansenivå hos Løberg, som blant annet jobbet ved Meteorologisk institutt og Norges veterinærhøgskole som personalsjef.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media