Liv og Kåre reddet Ludvik fra brennende hus

Resolutt handling reddet hunden som stod i bur.

STOD I BUR: Hunden Ludvik stod i buret sitt inne i et av husene som brant. Takket være resolutt handling fra naboer fikk de reddet hunden. Foto: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESEN
STOD I BUR: Hunden Ludvik stod i buret sitt inne i et av husene som brant. Takket være resolutt handling fra naboer fikk de reddet hunden. Foto: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag brant det i to hus i i Inger Alver Gløersens vei i Borre. Ifølge brannvesenet i Vestfold ble det ene huset totalskadet.

- Jeg så ut av kjøkkenvinduet og så røyk fra naboen. Da sprang jeg, sier Liv Lyngvær, nabo til de to boligene som brant i formiddag. På veien ropte hun til Kåre Knudsen, som også løp.

- Jeg visste at hunden Ludvik sto i bur inne i huset som brant. Jeg sjekket døren, men den var låst, forteller hun til Dagbladet.

Heldigvis var det to håndverkere i nærheten.

- Vi brukte en pall for å knuse terrassedøra og jeg fikk ut hunden. Imens forsikret Kåre og de to håndverkerne seg om at det ikke var noen inne i huset. Bare halvannet minutt etterpå sa det pang og en eksplosiv brann oppsto.

Livs resolutte handling reddet liv, på en trist dag for to familier. Naboer er gull, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på Facebook.

Brannen førte til store materielle skader på to av husene, mens det siste må luftes ut før beboerne kan dra hjem.

- Vi kan være så glad for at ingen er skadet, det andre får man jo igjen, sier Lyngvær.