Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Liv Signe Navarsete er sykmeldt

Navarsete mener misnøye var årsaken til at hun fikk sexmeldingen.

- IKKE MEG: Én av disse ti mennene sendte den grove sexmeldingen til Liv Signe Navarsete høsten 2016. Video: Ingrid Cogorno (NTB Scanpix / Shutterstock) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Liv Signe Navarsete (Sp) er sykmeldt fra jobben som stortingsrepresentant på grunn av saken rundt sexmeldingen, opplyser hun i NRK-programmet «Torp».

- De siste dagene har jeg hatt kvalme og svimmelhet som minner om det jeg hadde da jeg var syk i 2014. Jeg må derfor ta det med ro ei stund.

- Ingen dramatikk, men det har vært noen slitsomme uker, skriver Navarsete i en SMS til Dagbladet onsdag kveld.

Godtar en unnskyldning

Navarsete fikk sex-meldingen på telefonen en natt i 2016 fra en hyttetur i Åre i Sverige, der ti menn var samlet for helgen.

Saken kom fram i offentligheten 11. april i år i Nationen, mer enn halvannet år etter at det skjedde.

Liv Signe Navarsete sier til programleder Ole Torp at hun for hennes del ikke trenger å vite noe navn på avsender - hvis det blir partiledelsens valg å løse saken på. Hun sier hun er sjokkert over at ingen står fram og tar ansvaret.

- Hvis han ringer meg, vil jeg godta en unnskyldning for dårlig oppførsel. For det er det saken handler om nå, ikke meg personlig. Jeg lever videre, men denne saken skygger for politikken og er et kollektivt problem for partiet, sier Navarsete.

Hun mener at meldingen ble sendt for å vise misnøye mot henne.

- Jeg tenkte at det var for å si at jeg har vært en dritt og fortsatt er en dritt.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum satte i helgen frist til midnatt natt til torsdag for den ansvarlige til å melde seg. Hvis ikke det skjer, har lederen sagt at han anmelder saken til politiet.

Pressekontakt i Senterpartiet forteller til Dagbladet i 20-tida at ingen har meldt seg så langt i kveld.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Slagsvold Vedum uten å lykkes.

Forstår Hagas utspill

Uavhengig av hva politiet gjør eller ikke, kommer ikke sentralstyret unna en selvstendig reaksjon på denne saken, mener Navarsete.

Hun sier «forstår» utspillet fra partikollega Åslaug Haga om å ekskludere alle 10 utfra hva hun har vært gjennom både i politikk og media. Men Navarsete er for sin del ikke tilhenger av en slik kollektiv avstraffelse. Og hun tviler på om partiets regelverket gir adgang til en slik reaksjon.

Hun gir toppkarakter til Trygve Slagsvold Vedum som en samlende partileder etter fraksjonskampene hun var midt oppi da han trakk seg som partileder. Om hva hun skal gjøre for å samle krefter i sykmeldingsperioden, svarer Navarsete følgende:

- Det blir vel en fjelltur eller to og være sammen med barnebarn. Det er den beste medisinen.

Den daværende Senterparti-lederen var sykmeldt i rundt fem uker på seinvinteren 2014 - kort tid etter at hun ble presset ut av partiledervervet etter en langvarig konflikt med Ola Borten Moe og hans støttespillere - med såkalt virus på balansenerven, eller vestibularisnevritt. Plagene førte til svimmelhet, kvalme og oppkast.

Natt til søndag

Sex-meldingen ble mottatt natt til søndag 21. februar i 2016, to dager etter at Navarsetes mor ble gravlagt.

- Jeg fikk en melding fra en partikollega der det sto «Vi har lyst på fitta di» natt til en søndag for to år siden. Jeg lurte på hva i all verden dette var.

- Dagen etter tok jeg noen telefoner og fikk vite at vedkommende som eier telefonen var på en fest sammen med en gjeng som var på hyttetur, sa Navarsete til Nationen (krever innlogging) da saken først ble kjent der for to uker siden.

Generalsekretær i Senterpartiet, Knut Magnus Olsen, mente da at varselet han og partiledelsen mottok fra Liv Signe Navarsete (Sp) om trakassering like etter at det skjedde, ville blitt håndtert annerledes i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media