Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Liv Signes posisjon må ses i sammenheng med Olas framtid i partiet

Et ekstraordinært landsmøte i Sp bør vurdere flere enn bare partilederen, mener sentralstyremedlem.

I STORMENS ØYE: Det stormer rundt Sp-leder Liv Signe Navarsete, men flere mener at også nestleder Ola Borten Moe hører hjemme i stormen. Navarsete åpner nå for et ekstraordinært lansmøtet, før det ordinære landsmøtet i mars neste år, for å avklare om hun har tillit som partileder. Foto: Heiko Junge / Scanpix
I STORMENS ØYE: Det stormer rundt Sp-leder Liv Signe Navarsete, men flere mener at også nestleder Ola Borten Moe hører hjemme i stormen. Navarsete åpner nå for et ekstraordinært lansmøtet, før det ordinære landsmøtet i mars neste år, for å avklare om hun har tillit som partileder. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sp-leder Liv Signe Navarsete åpner nå for et ekstraordinært landsmøtet i partiet, for å avklare den pågående lederstriden.

På spørsmål fra TV 2 om hun vurderer å trekke seg, svarer hun at hun ikke utelukker noe.

Sentralstyremedlem og nest leder i Akershus Sp Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim er klar på at debatten om partiets framtid må tas i partiets organer. Den debatten bør ikke dreie seg bare om Navarsete, mener hun.

- Liv Signes posisjon må ses i sammenheng med Ola Borten Moes framtid i partiet. Det er naturlig å se på hele Arbeidsutvalget og sammensetningen i sentralstyret, sier hun, og viser til kritikken i evalueringsrapporten som kom etter valgfiaskoen i høst.

LES OGSÅ: Utelukker gjenvalg av Navarsete i 2015

- Partiet avgjør Tvinnereim sier hun er sikker på at Navarsete nå gjør det hun mener er nødvendig for å få partiet opp og frem.

- Og jeg forutsetter at resten av partiledelsen gjør det samme, og opptrer med partiets beste for øye.

- Jeg skjønner at Liv Signe ønsker å gjøre det som er best for partiet, og for å skape ro. Men det er ikke hun som avgjør dette, det er det partiet som skal gjøre. Jeg føler meg trygg på at hennes vurderinger rundt dette, er for å skape ro og få partiet framover, sier hun.

- Overrasket Sentralstyremedlem fra Buskerud Ingunn Dalaker Øderud vil ikke kommentere hvorvidt hun synes Navarsetes avkalring var klok eller ikke.

- Jeg er overrasket over at hun gjør det. Jeg håper Liv Signe blir sittende, hvert fall fram til landsmøtet i 2015, sier hun.

Overfor Nationen i går, gjorde nestleder Ola Borten Moe det klart at han ikke akter å trekke seg, og sier han vil «bidra til partiet så lenge det vil ha meg».

Dagbladet skriver i dag om en rekke i partiet som tar et knallhardt oppgjør med Borten Moes rolle i bråket som herjer i partiet, og flere mener han har vært en illojal nestleder.

- Jeg vil ikke kommentere hvilke rolle Borten Moe har hatt i dette. Kritikken i evalueringsutvalgets rapport var ikke bare rettet mot partilederen, men mot hele ledelsen. Det gikk også på sentralstyret og partiet som organisasjon, sier Øderud.

- HELE PARTILEDELSEN: Et eventuelt ekstraordinært landsmøtet bør ta for seg hele partiledelsen, mener sentralstyremedlem og nestleder i Akershus Sp Anne Beate Kristiansen Tvinnereim 
Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Akershus) under  Senterpartiets landsstyremøte, mandag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- HELE PARTILEDELSEN: Et eventuelt ekstraordinært landsmøtet bør ta for seg hele partiledelsen, mener sentralstyremedlem og nestleder i Akershus Sp Anne Beate Kristiansen Tvinnereim Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Akershus) under Senterpartiets landsstyremøte, mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det jeg synes er leit nå, er at vi rett før jul hadde den til behandling, men vi klarer ikke ta tak i alt i løpet av bare én dag. Og det var det vi skulle brukt tiden til å jobbe med nå.

LES OGSÅ: - Utenkelig med Ola Borten Moe som partileder

- Bør fortsette til landsmøtet Bengt Fasteraune sitter også i sentralstyret, og ledet evalueringsutvalget som før jul la fram en knusende rapport etter valgnederlaget i høst.

Han mener at dagens partiledelsen kan og bør fortsette frem mot det ordinære landsmøtet i mars neste år.

- Som vi skrev i rapporten, mener vi at den sittende ledelsen bør kunne samle seg og samarbeide fra mot landsmøtet.

Han ønsker ikke kommentere kritikken som rettes mot nestleder Ola Borten Moe.

- Jeg har ingen kommentar til den konkrete kritikken.

- Men det vi skrev i rapporten var en kritikk til hele partiledelsen. Hadde vi ment det bare gjaldt Navarsete, så hadde vi skrevet det. Alle må bidra til en enhetlig ledelse, og det er dét synet vi legger til grunn i rapporten.

- BØR FORTSETTE: Bengt Fasteraune leder Sp-utvalget som som i rapporten etter valgnedturen felte en knusende dom over partiledelsen. Han peker imidlertid på at utvalget la til grunn at dagens partiledelse kan og bør samarbeide framover. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- BØR FORTSETTE: Bengt Fasteraune leder Sp-utvalget som som i rapporten etter valgnedturen felte en knusende dom over partiledelsen. Han peker imidlertid på at utvalget la til grunn at dagens partiledelse kan og bør samarbeide framover. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer