Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Liv tenner meg!

BIRMINGHAM (Dagbladet): - Liv Ullmann er en fantastisk kvinne. Intelligensen hennes tenner meg, sier Kiss-sjef Gene Simmons (46). I et intervju med Dagbladet forteller den blodspyttende og flammeslukende rockdemonen både om forholdet til Liv Ullmann og til de 4000 kvinnene han påstår han har lagt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal sørge for at Liv kommer seg på konserten i Oslo Spektrum til helga. Hun skal få to billetter slik at hun kan ta med seg datteren sin. Deretter kan de komme backstage. Du vet, Liv er en veldig god venn av meg fra tidligere tider, smiler Simmons lurt.

Men dessverre for Simmons: Liv Ullmann ferierer i USA for tida, så noen Kiss-opplevelse blir det neppe på henne.

Styggen sjøl

Søndag fyller Simmons og resten av Kiss Oslo Spektrum med nærmere 10 000 elleville rockfans. Og 18. juni kommer de tilbake til Norge for å ha konsert på Valle Hovin.

Kiss tyr til den samme suksessresepten som brakte bandet til topps på midten av 70-tallet: primitiv rock'n'roll, krigsmaling, tonnevis med bomber og granater, gitarer som brenner, trommesett som flyr i taket og en Simmons som harker blod som styggen sjøl.

Kontrasten er unektelig enorm til Liv Ullmann og hennes alvorstyngede prestasjoner på filmlerretet. Men faktum er at Simmons og Ullmann en gang i tida hadde et forhold.

- Vi møttes gjennom «Superman»-regissør Richard Donner i New York. Jeg likte Liv veldig godt, og ba henne ut. Vi hadde flere flotte kvelder sammen, beretter Simmons.

Sexy Ullmann

Simmons er helt klar på hva han likte best ved Ullmann.

- Hennes intelligens. Det er det som gjør Liv attraktiv og sexy. Jeg har hatt mange kvinner i mitt liv, men de som bare har fine pupper og lange legger glemmer man kjapt. Intelligens er noe som varer. Slik er det med Liv. Hun er ikke av den typen kvinner man glemmer, utdyper Simmons.

Ved siden av Rolling Stones-bassist Bill Wyman er Gene Simmons trolig rockhistoriens største skjørtejeger.

- Jeg hører rykter om at du har lagt ned 2000 damer?

- 2000? Å nei, du! Det er nok mye nærmere 4000!

- Du tror det er så mange?

- Tror? Jeg vet! Jeg har dokumentasjon. Helt siden begynnelsen av 70-tallet har jeg tatt bilder av damene jeg har gått til sengs med. Jeg er som en turist, bortsett fra at jeg synes det er uinteressant å ta bilder av bygninger, forklarer Simmons, like naturlig som om han skulle ha snakket om en samling av glansbilder.

Playboy-mor

- Sex er en veldig viktig del av det å spille i rockband, sier Simmons, mens han får et drag av alvor over ansiktet.

- Jeg vil gå så langt som til å si at rock er sex. Når de første rockartistene på 50-tallet sang «let me rock and roll you all night», betydde det simpelthen «skal vi knulle hele natta». Sånn sett er jeg tro mot røttene, understreker Simmons.

Så å si etter hver eneste Kiss-konsert finner han seg ei dame han kan ha sex med. Når Dagbladet møter ham til lunsj, hevder han å komme rett fra sengehalmen.

- Hjertet går i hundre etter en konsert. Da er det ikke noe som er som et realt ekstranummer på hotellet, sukker han salig.

Selv har han to barn på henholdsvis fire og sju år. Barnets mor er Playboy-modell Shannon Tweed.

- Jeg og Shannon bor sammen - nå og da. Du skjønner, jeg er en frihetselskende mann. Da jeg var liten gutt kunne jeg ikke vente på å bli voksen slik at jeg kunne bestemme over mitt eget liv. Det er ingen som eier meg - jeg er fri! Derfor er det uaktuelt for meg å gifte meg. Dessuten tror jeg ikke på monogami. Det er en unaturlig leveform.

Mest lukrativ

Kiss er - utrolig nok vil mange si - årets heteste konsertattraksjon. I finansbladet Forbes rangeres bandet som rockens mest lukrative akkurat nå. Comebackturneen som startet i Detroit i slutten av juni, har så langt innbrakt rundt 300 millioner kroner. Men skal vi tro Simmons er det ikke penger som har fått Kiss til å dra sitt herostratisk berømte sminkeshow ut på veien igjen.

- Hva er forskjellen på 20 og 200 millioner dollar? spør Simmons, og gir selv svaret.

- 2000 og 20 000 dollar er det forskjell på. Med 20 000 kan man liksom kjøpe seg en bil. Men så fort man når millionene, er det ikke noe man ikke kan kjøpe. Den grensa nådde vi for 20 år siden, understreker Simmons.

Aldri vært full

Mens Gene Simmons gjør sitt ytterste for å leve ut enkelte rock'n'roll-myter, er det andre han holder seg helt unna. Mannen er avholdsmann, og har alltid vært det.

- Det er ikke noe som heter alkoholmisbruk. Vi snakker om bruk eller ikke noe bruk. Det er akkurat som med graviditet. Enten er man gravid eller så er man ikke gravid.

Simmons kan ikke forstå menneskehetens trang til å ruse seg.

- Dette med å prøve ut alkohol, kokain, heroin, hasj og alt dette andre, er bare tull. Jeg har aldri vært full, men jeg er heller aldri blitt skutt på. Likevel vet jeg at det er vondt å få ei kule i huet. Jeg er ikke dum ... For meg er bruk av alkohol som et langsomt selvmord, men for all del; folk har rett til å gjøre som de vil.

Jødiske røtter

- Du ble født i Israel av jødiske foreldre. I hvilken grad har dette påvirket ditt syn på livet?

- Vel, jeg er ikke særlig religiøs, men når det gjelder mitt syn på alkohol er det mulig at mine jødiske røtter har hatt en del å si. Du vil for eksempel aldri finne en jøde som sitter dritings på bar.

Gene Simmons snakket med Kurt Cobain på telefon rett før grønsj-ikonet tok sitt eget liv.

- Jeg likte fyren, men har overhodet ikke sympati for selvmordet hans. Kurt hadde alt. Hvis han syntes livet på toppen var så jævlig, kunne han sendt pengene til Gene Simmons og flyttet til Oslo eller Tibet eller noe sånt for å komme vekk fra rampelyset.

På tross av sin enorme popularitet og et samlet platesalg på rundt 80 millioner, har Kiss aldri fått særlig mye ros i media.

- De har ikke skjønt noenting, hevder Simmons. Det er med Kiss som med julenissen: Enten kan du velge å se på julenissen som en glimrende idé, eller du kan si «jeg tror ikke på nissen, jeg».

- Men på den annen side: Hvorfor i alle dager skal jeg høre på hva andre folk sier. Jeg har kvinner, jeg har penger og jeg har makt. Hva mer kan en mann få ut av livet? avslutter Simmons.