Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livbåtene hang fast - glassruter smeltet

Dramatisk natt på ferjedekket - over 180 venter på redningshelikopter.

 ENDELIG I HAVN:  Denne forkomne passasjeren fra den brennende bilferja ble pluykket opp fra livbåt og brakt til land ved 08-tiden i dag til Bari i Italia av det Singapore-registerte skipet "Sprit of Piraeus" . Foto: FILIPPO MONTEFORTE, AFP/NTB Scanpix.
ENDELIG I HAVN: Denne forkomne passasjeren fra den brennende bilferja ble pluykket opp fra livbåt og brakt til land ved 08-tiden i dag til Bari i Italia av det Singapore-registerte skipet "Sprit of Piraeus" . Foto: FILIPPO MONTEFORTE, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved 08-tiden mandag var gjenværende passasjerer på den brennende bilferja «Normann Atlantic» i Adriaterhavet kommet under 200.

290 er reddet, og 188 står  fortsatt på dekket, melder Rai News klokka 08.10.

Evakueringen går fortsatt seint fordi alle hentes opp med helikopter en eller to av gangen.

Vind og bølger kombinert med at ferja på vei fra Korfu ikke har vært under kontrollert slep gjør at redningsfartøyer ikke har kunnet legge til.

Pusteproblemer
De få øyenvitneskildringene som har kommet ut, forteller om en traumatisk natt for passasjerer som venter på dekk for å bli berget.

Selv om brannen ble meldt under kontroll i natt, velter det opp røyk, som skaper pusteproblemer.

- Det er så varmt at glassrutene smelter, har en passasjerer fortalt til italienske medier.

Samtidig har passasjerene hatt en iskald natt på dekk på grunn av sterk vind og vannkanoner som spyler på vann fra sjøen for å slokke.

Det er 14-15 grader i sjøen.

Den ene passasjeren som foreløpig er konstatert omkommet - en gresk statsborger - greide ikke å komme seg fra sjøen opp i en livbåt.

Livbåtene hang fast
Flere medeier melder at brannen trolig startet søndag morgen i en lastebil på et dekk nede i ferja.

Det er om lag 200 lastebiler om bord, flere av dem tankbiler med svært brennbart drivstoff i tankene.

 HJELP OVENFRA: En kvinne blir heist i trygghet fra den greske bilferja opp i et italiensk redningshelokopter. Foto: Italias marine/AP/NTB Scanpix.
HJELP OVENFRA: En kvinne blir heist i trygghet fra den greske bilferja opp i et italiensk redningshelokopter. Foto: Italias marine/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Vitner forteller ifølge CNN at livbåtene ikke lot seg løsne og senke da strømmen gikk om bord.

Ialt 49 personer som kom seg ut i livbåter før den muligheten ble blokkert, er plukket opp av det greske lasteskipet «Spirit of Pireus», som på vei til havn i Bari i Italia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media