Live (3) ble syk av fuktskader

Våren 2002 kjøpte familien Skattum/Midttun drømmehuset. Så ble Live (3) dårligere, og mamma begynte å hoste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BÆRUM: (Dagbladet): Ett år etter huskjøpet skulle Petter Skattum flytte på ei skohylle i kjelleren. Veggen bak hadde svarte prikker.

-  Kjellerveggene i boden og vaskerommet var i ferd med å råtne, og mugglukta slo imot meg da vi åpnet veggene. Det var skremmende, sier Skattum.

Lang kamp

Han jobber til daglig i Multiconsult og er ekspert på eiendom.

-  Jeg er vant til å takle problemene for andre, men det var vanskelig da min egen familie var involvert, sier han til Dagbladet.

Det var starten på ett års kamp mot forsikringsselskapet ACE Insurance, som denne måneden ble kronet med seier i Asker og Bærum tingrett.

-  Jeg har gitt opp å telle antall timer jeg har jobbet med saken, sier Skattum. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at dreneringsrørene hadde vært tette lenge før familien kjøpte huset.

-  Kona mi begynte å hoste en del, og datteren min ble merkbart slappere etter at vi flyttet inn. Hun har også astma. Hostingen og slappheten forsvant da skadene var utbedret, sier Skattum.

-  Vi gledet oss til å få en hage hvor barna kunne leke, men nå skal alt graves opp, sier mamma Berit Midttun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer