Live at Egertorget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg misunner statuemannen på Egertorget - han som ser ut som en musketer rulla i aluminiumsfolie. Greit, han har ikke optimal arbeidstid - jeg har sympati for at han innimellom tar seg en sigg i bakken (sjekk Scanpix.no og oppdater til han dukker opp). Mulig at det å være statue ikke er så ergonomisk, heller. Og jeg tviler på at han har tannlegeordning eller firmahytte. Men så får han sett sabla mange livekonserter, da.

Byfestivalen på Kontraskjæret kosta nittini kroner dagen. Billig, mener noen. Men alt er relativt: for samme pris får du fire-fem boller fra bakeriet på hjørnet, og kan nyte gratiskonserter på rekke og rad. For lesernes skyld drister jeg meg til anmelderi. Ålreit, navna er oppspinn, men det hadde blitt kleint å spørre hva folka heter ettersom jeg ikke hadde småpenger på meg.

Indianergruppa Seven Tomahawks: Vel mye playback supplert av tam panfløyefisling og kastanjettklapring. Sistnevnte prestisjetunge instrument opptok hele tre av sju bandmedlemmer. Ikke imponerende - faktisk mistenker jeg at de bare er indianere på lissom. Og det gjør ikke saken bedre at fjærpynten blåser av i sønnavinden. Terningkast to.

Trønderjenta Birgit: Selv om hun ikke snakka mellom de engelskspråklige låtene, liker jeg å tro at hun er trønder. Ikke at Birgit har antydning til bart, men hun har en skjør og fin trøndertouch i stemmen. Brunetta satt aleine midt på torget forrige lørdag og klimpra songwriterslagere. Fin stemme, fint spill, men seriøst: Leonard Cohen gikk nettopp ut og sa at altfor mange har covret «Hallelujah». Ta hintet. Terningkast fire.

Americanatrubaduren Alan Bob: Her snakkær vi sjarm. Ikke bare har Alan såpass mye skjegg at han ligner på en whiskyfisert utgave av Julenissen, han spiller også på hele tre instrumenter! Bob, som kommer fra Montana eller deromkring, trakterer både kassegitar, hihat og basstromme samtidig. Kjære rullingsrøykende Julenisse: jeg ønsker meg en bestefar som du. Terningkast seks.

Så ta deg en bolle: Et vell av musikalske opplevelser venter deg. Better yet: kjøp deg en sokkel og litt aluminiumsfolie. Jeg ser for meg at julebordet med musketeren og den polske vikingen på andre siden av plassen kan bli festlig.