Liverpool tar farvel med lille Rhys

I dag bærer faren og storebroren den drepte Rhys Jones (11) til graven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 11 år gamle gutten ble skutt og drept mens han sparket fotball sammen med vennene sine utenfor den lokale puben i Liverpool. Han døde i morens armer.

I dag blir han begravet i katedralen i hjembyen. Flere tusen mennesker har møtt opp for å ta farvel med den vesle fotballelskeren, melder BBC.

Les de andre sakene på Dagbladet.no
her.

Drapet på den fotballelskende guttungen har rystet hele Storbritannia, og satt fokus på den stadig økende volden blant barn og unge.

Før begravelsen i dag ba Rhys\' foreldre de sørgende om å bære fotballtrøyer under seremonien.

Everton-fan

Sønnen var selv ivrig Everton-fan, og hadde på seg favorittlagets trøye da han ble skutt. Det er ventet at flere av spillerne på Everton vil være til stede under guttens begravelse i Anglican Cathedral i Liverpool.

En talsmann for laget sier at alle seniorspillerne som ikke er utenlands vil delta i begravelsen seinere i dag.

- De ønsket alle å være der. De ser det som sin plikt, og de som ikke kan delta er veldig lei seg for at de ikke kan vise Rhys sin siste respekt, sier talsmannen til BBC.

BÆRER BROREN TIL GRAVEN: Storebror Owen Jones bærer lillebroren Rhys til graven. Han ble skutt mens han spilte fotball sammen med to venner hjemme i Liverpool. Foto: SCANPIX/AFP
BÆRER BROREN TIL GRAVEN: Storebror Owen Jones bærer lillebroren Rhys til graven. Han ble skutt mens han spilte fotball sammen med to venner hjemme i Liverpool. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

Skutt av syklist

11-åringen spilte fotball utenfor puben med to venner, da en tenåring syklet forbi på en BMX-sykkel. Syklisten hadde en hette over ansiktet og skjøt mot Rhys. 

Han ble truffet av tre skudd. Et av skuddene traff i nakken.

Rhys bodde i et av de mer belastede områdene av byen, og det skal også tidligere ha vært problemer med bråk utenfor puben der han ble skutt.

Politiet har foretatt totalt 17 arrestasjoner i saken, de fleste tenåringer. I dag er alle løslatt  igjen, og politiet har flere ganger bedt lokalmiljøet hjelpe dem i jakten på den eller de som drepte Rhys Jones. Ingen er siktet for drapet.

De siste årene har flere barnedrap rystet Storbritannia, og mange spør seg nå hva som skjer i ungdomsmiljøene.

- Det kan virke som om det er en epidemi av ungdomskriminalitet. Vi ønsker ikke å stemple ungdommene som djevler, men det er et faktum at flere ungdommer er uten kontroll, særlig i enkelte deler av byen vår, sier James Jones, den anglikanske biskopen i Liverpool.

Frykt i nabolaget

Liverpool tar farvel med lille Rhys

I nabolaget til Rhys er både barn og foreldre redde for at katastrofen kan ramme dem igjen, skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi er alle redde. Ingen vil snakke om det, sier Steve Armer (13), som bor i Croxteth Park, nabolaget der drapet skjedde.

Også de voksne er redde.

- Det var aldri noe våpen her da vi vokste opp, forteller Rhona Muldoon (42).

Hun ligger på kne i et blomsterhav like ved stedet der Rhys ble skuttet.

På bakken ligger kosedyr, fotballtrøyer, små beskjeder og hilsener til Liverpool-gutten som ble drept.

- Denne byen har endret seg til det verre, sier hun.

<B>FOTBALLFAN: Fotballtrøyer pryder lyktestolpene utenfor katedralen i Liverpool der Rhys Jones begraves i dag.
FAMILIE I SORG:</B> Her ser Melanie Jones sin mann Stephen og sin sønn Owen bære minstegutten til graven.