- Livet er ødelagt

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg har innsett at livet mitt er ødelagt, sier giftdrapstiltalte Terje Wiik etter de fem første dagene av straffesaken mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fem lange dager i uka som gikk, har Terje Wiik hørt giftofferet Inger Lise Bakkens pårørende beskrive ham som en grådig egoist, en torturist, en psykopat og edderkopp.

Inger Lise Bakkens eksmann, Trond Nygård, sa etter at han hadde vitnet i retten at han hater Terje Wiik.

Iskaldt blikk

- Jeg forstår veldig godt at de hater meg som pesten, forteller Terje Wiik til Dagbladet etter at han har hørt vitneprovene fra Inger Lise Bakkens mor, to søstre og eksmann.

- Han kunne drepe med blikk, sier Wiik om det han følte da Trond Nygård forlot rettslokalet fredag ettermiddag.

Faren håndhilste

Det eneste lyspunktet for Terje Wiik under en slitsom uke i rettssalen, var møtet med Inger Lise Bakkens far, Ivar Bakken:

- Det er veldig sterkt å møte de pårørende. Jeg synes det var stort av faren til Inger Lise at han tok meg i handa den første dagen. Jeg har alltid likt ham, aldri hørt at han har sagt noe vondt om noen, sier Terje Wiik.

Ellers mener tiltalte at mye av det som blir sagt om han i retten, ikke er riktig, men sier også at han ikke kan forsvare seg mot disse beskyldningene.

Fortvilt

Straffesaken mot sivilingeniøren som forgiftet ekskjæresten med thallium, fortsetter i Trondheim byrett i morgen og skal pågå i to uker til.

Før rettssaken begynte, sa Terje Wiik i et intervju med Dagbladet at skam ikke det rette ordet for det han føler.

- Det er ikke sterkt nok. Jeg er veldig fortvilt over det jeg er ansvarlig for, sa sivilingeniøren som er tiltalt for overlagt giftdrap på ekskjæresten. Da straffesaken åpnet, sa han seg ikke skyldig etter tiltalen.