Tvangsgiftede «Leila» rømte fra terrorgruppa Boko Haram i Nigeria

Livet etter Boko Haram-fangenskapet: Folk tror Leilas sønn har «fiendens blod i seg»

«Leila» (21) var tvangsgiftet med Boko Haram-kriger.

LEVDE MED VOLD: - Hun har levd med vold, og har fått alvorlige traumer, sier Caritas' Marit Sørheim om «Leila» (bildet). Her er hun sammen med sønnen hun fikk med en Boko Haram-kriger hun var tvangsgiftet med under fangenskapet. Foto: Caritas
LEVDE MED VOLD: - Hun har levd med vold, og har fått alvorlige traumer, sier Caritas' Marit Sørheim om «Leila» (bildet). Her er hun sammen med sønnen hun fikk med en Boko Haram-kriger hun var tvangsgiftet med under fangenskapet. Foto: Caritas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Leila» var 19 år og nygift, da hun ble bortført under et Boko Haram-angrep på en landsby i det nordøstlige Nigeria. Nå har hun rømt, men hennes gamle tilværelse er snudd brutalt på hodet.

- Hun har fått barn med en Boko Haram-kriger, og det er klart at det preger hennes status. Hun kommer nok ikke til å bli gift igjen, sier Caritas' utenlandssjef Marit Sørheim.

Brenner landsbyer

Under fangenskapet ble Leila tvangsgiftet med en Boko Haram-kriger. Terrorgruppa forfekter radikal islam, og har sverget troskap til den såkalte Islamske staten.

Da Marit Sørheim nylig møtte henne, var det i en landsby langt fra hjemstedet, på trygg avstand fra Boko Harams herjinger. Det er klarert med henne og familien at historien og bildet brukes i Dagbladet.

- Det Boko Haram gjør, er å angripe landsbyer, brenner dem ned, dreper sivile og buskapen deres, og svir av markene, sier Sørheim.

Siden Boko Haram-oppstanden begynte i 2009, anslås den å ha kostet over 20000 mennesker livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer