MILITÆRMAkT: Soldater undersøker en drosje nær stedet hvor rødskjortene pleier å samle seg i utkanten av Bankok. I morgentimene tirsdag patruljerte de hovedstadens gater. Men de militære nekter å ha gjennomført et statskupp. Foto: REUTERS / Scxanpix / Kerek Wongsa
MILITÆRMAkT: Soldater undersøker en drosje nær stedet hvor rødskjortene pleier å samle seg i utkanten av Bankok. I morgentimene tirsdag patruljerte de hovedstadens gater. Men de militære nekter å ha gjennomført et statskupp. Foto: REUTERS / Scxanpix / Kerek WongsaVis mer

- Livet går som normalt i Thailand

Norges ambassadør til Thailand sier at lite er endret med unntakstilstanden, men den kom på et underlig tidspunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Livet går stort sett som normalt. Det er unntakstilstand, men det er ikke et militærkupp. Det er litt pussig at den ble innført nå, for vi synes ikke situasjonen har eskalert de siste dagene, sier ambassadør Katja Christina Nordgaard til NTB på telefon fra hovedstaden Bangkok.

Unntakstilstanden innebærer forbud mot protestmarsjer og mediene i Thailand er underlagt sensur. Regjeringa i landet ble ikke orientert om unntakstilstanden på forhånd, men hadde i morgentimene tirsdag ingen motforestillinger.

- Unntakstilstanden kan tolkes på to måter. Enten positivt, med at militære forsøker å presse partene til å inngå et politisk kompromiss. Ser man derimot på historien, er det ikke utenkelig at de militære tar makta selv gjennom et kupp. Men foreløpig har de ikke kastet regjeringen, selv om det er det protestbevegelsen ber om, forteller Nordgaard.

Foreløpig er det ingen grunn for de mange nordmennene som er i landet, til å ta spesielle forholdsregler.

- Men vi gjentar at nordmenn bør holde seg unna politiske demonstrasjoner. Samtidig bør de følge godt med på nettsida vår og i lokale medier for å se hvordan situasjonen utvikler seg, legger hun til.

(NTB)