- Livet har vært et mareritt

Sier kvinnen som har blitt sex-sjikanert. Ordføreren er mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører etterforskes for sex-sjikane.

I går ble det kjent at ordfører Andreas Drarvik i Suldal i Rogaland er mistenkt for å ha forfulgt og trakassert en 30 år gammel kvinne siden 2003. En ukjent mann har vært i kvinnens hage om natten og skrevet sjikanøse ting på utsiden av huset der kvinnen bor sammen med barnet sitt. Kvinnen har blant annet blitt kalt hore.

Først nylig mistenkte kvinnen den 64 år gamle ordføreren i Suldal kunne stå bak trakasseringen. Politiet etterforsker saken og har ilagt besøksforbud for ordføreren.

Nedbrutt og redd

I ettermiddag skriver Stavanger Aftenblad at kvinnen har sendt ut en pressemelding om hvordan hun har det. Hun gjør det klart at trakasseringen har vært en påkjenning som har gjort henne redd.

Blant annet sier kvinnen at hun følte seg overvåket hjemme på kveldene. Kvinnen ble redd og fryktet at personen som sto bak skrivingen på vegger og dører, ville gjøre henne vondt. Hun ble mistenksom overfor omgivelsene og mistenkte etter hvert alle rundt seg for å stå bak, inkludert venninner, skriver Stavanger Aftenblad.

I samme periode hadde den 30 år gamle kvinnen daglig kontakt med ordføreren, som hun hadde tillit til. Men etter hvert begynte kvinnen å mistenke ordføreren for å stå bak terroriseringen. Mistanken ble styrket da hun oppdaget ordføreren i garasjen hennes «på ei tid då han absolutt ikkje hadde grunn til å vere der», skriver kvinnen i pressemeldingen.

Fredag kveld la kvinnen en felle sammen med venner. De gjemte seg på utsiden og så mannen som snek seg inn i hagen via oppkjørselen til naboen.

«Eg blei skremd av å sjå mannen stå og kikka inn stovevindauga mitt, og endå meir skremd då eg såg kor opprørt og sint han såg ut,» skriver kvinnen.

«Men eg var ikkje overraska over å sjå kven det var.»

Mannen hadde noe i hendene som vitnene fryktet var et våpen, og politiet ble tilkalt. Likevel klarte mannen, som kvinnen selv og de andre vitnene mener er Suldal-ordføreren, å slippe unna.

Ifølge TV 2 er innbyggerne i Suldal i sjokk etter at saken ble kjent. Varaordfører Hans Sæter fra Ap tok i går over som ordfører inntil videre.