KJEMPER FOR HELTIDSJOBB

- Livet mitt er satt på vent

Etter 10 år som hjelpepleier fikk Christina Beck Jørgensen (29) økt stillingen sin fra 16,9 til 21,5 prosent.

KAMP MOT DELTID: - Jeg er tillitsvalgt på arbeidsplassen og ser det som min viktigste oppgave å kjempe for heltidsstillinger til dem som vil ha det, sier hjelpepleier Christina Beck Jørgensen, tidligere leder i Fagforbundet Ung. Her i samtale med SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
KAMP MOT DELTID: - Jeg er tillitsvalgt på arbeidsplassen og ser det som min viktigste oppgave å kjempe for heltidsstillinger til dem som vil ha det, sier hjelpepleier Christina Beck Jørgensen, tidligere leder i Fagforbundet Ung. Her i samtale med SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To av tre ansatte i kommunal helse, pleie og omsorg jobber deltid. Nå vil SV gjøre rett til heltid til en hovedsak i kommunevalgkampen.

I morgen stemmer Stortinget over tre SV-forslag om endringer i arbeidsmiljøloven.

- Å styrke retten til heltid i loven er viktig for å få ned andelen deltid. Men det er ikke nok. Erfaringene fra kommunestyrer rundt omkring i landet er at det er tung materie å snu utviklingen, opplyser SV-leder Audun Lysbakken.

- Derfor kommer det å få opp heltidsandelen til å være en sak SV kommer til å løfte høyt i kommunevalgkampen til høsten, sier han.

40.000 medlemmer

Hjelpepleier Christina Beck Jørgensen (29) i Elverum har lenge kjempet for flere heltidsstillinger. Selv fikk hun stillingsprosenten sin økt til 21,5 prosent etter 10 års ansettelse.

- Jeg utdannet meg som hjelpepleier i 2008 og fikk fast jobb i kommunen i en 16,9 prosent stilling, forteller hun.

Fra 2013 til 2017 ledet Christina Beck Jørgensen 40.000 medlemmer i Fagforbundet Ung, der kamp for flere heltidsstillinger sto høyt på dagsorden. Nå er hun tilbake i jobb som hjelpepleier i et bofellesskap for psykisk utviklingshemmede i Elverum kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer