Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Livet ødelagt etter voldtekt

Den danske kvinnen skal ha blitt truet med kniv av 42-åringen som er tiltalt for drapet på Gunn Merete Lode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med kniven rettet mot seg ble den 30 år gamle danske kvinnen truet til seksuelle handlinger. Nå er livet ødelagt, forklarte vitnet i retten i dag.

Hun var nesten ferdig med hjelpepleierutdannelsen sommeren 2003. Nå er hun sykemeldt. Hun kan ikke bo alene, og trenger psykologtimer og medisiner i alle fall ett år til. Kvinnens liv ble ødelagt etter møtet med voldtektsmannen i 2003.

30-åringen har identifisert mannen som hun mener truet henne til seksuelle handlinger i Aalborg sommeren 2003. Mannen er identisk med Kim Poulsen (42) som også er tiltalt for drapet på Gunn Merete Lode (32) i 2001.

- Jeg var sikker på at han skulle drepe meg, fortalte den 30 år gamle kvinnen i Jæren tingrett.

Vold

Kim Poulsen ble i fjor siktet for voldtekt og trusler mot tre kvinner i Aalborg. Da politiet fant DNA-match på Lode-saken, bestemte det danske politiet seg for å overlate mannen til norsk domstol. Torsdag formiddag forklarte den første av kvinnene seg.

Hun fortalte at en ukjent mann tvang seg inn i søsterens leilighet i Aalborg mens hun var på besøk sommeren 2003. Denne mannen har hun senere identifisert som Kim Poulsen.

- Da han trakk kniven, ble min lillesøster redd. Jeg klarte ikke å forstå hva som skjedde, forklarte hun.

Poulsen skal ha hevdet at en mann som het Jesper bodde i leiligheten, og at han skyldte penger. Søstrene kjente ikke til noen Jesper, men mannen ga seg ikke. Han ville gjennomsøke leiligheten, på jakt etter denne Jesper.

- Han sa at han ville drepe oss alle tre dersom han fant Jesper i leiligheten, fortalte hun.

Truet

Den nå 30 år gamle kvinnen var i ferd med å avslutte utdannelsen sin denne sommeren. Hun klarte å gjennomføre utdannelsen, men etter to dager i jobb ble hun sykmeldt.

- Jeg kan aldri komme tilbake til denne jobben, forklarte hun.

Årsaken er de seksuelle handlingen hun ble tvunget til, samtidig som hun følte seg truet på livet. Da mannen forlot leiligheten, truet han med seg kvinnen, mens lillesøsteren ble igjen i leiligheten. I en park i nærheten ble hun så truet til oralsex.

I ettermiddag skal de to andre danske kvinnene forklare seg for retten.

(NTB)

DREPT: Gunn Merete Lode ble knivstukket og drept natt til 26. august 2001.