Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livet ødelagt

Trafikkskadde Oddbjørg Torsen (51) fikk følgende ultimatum fra forsikringsselskapet: «Godta laveste utbetaling, og frafall retten til å forfølge saken videre, så skal du få pengene straks.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er et rått og kynisk spill fra forsikringsselskapet, sier Torsens advokat, Jan Gunnar Ness.

Fylkestrygdekontoret i Rogaland har erklært henne 100 prosent ervervsmessig ufør etter trafikkulykken. Men Gjensidige vil bare utbetale erstatning tilsvarende 20 prosents ervervsmessig invaliditet - 208700 kroner.

Skadd på jobb

- Hvis jeg ikke hadde hatt noen oppsparte midler, vet jeg ikke hvordan jeg skulle klart meg, sier den tidligere hjemmesykepleieren.

Oddbjørg Torsen ble påkjørt og skadd på jobb i 1993. Bilen hun satt i ble truffet i døra og slengt av veien.

- Jeg fikk voldsomme nakke- og ryggsmerter, og ble sykmeldt over en periode. Jeg reduserte stillingen til 50 prosent og prøvde å jobbe i noen måneder, men det var for vondt, sier hun.

- Jeg gikk et år sykmeldt og deretter et år på attføring. Til sammen har jeg vært til 262 behandlinger. Denne saken er en belastning både fysisk og psykisk for et sykt menneske.

Hun har lite penger og hadde gått med på forsikringsselskapets ultimatum hvis ikke advokaten hadde frarådet henne det.

Haler ut

Advokat Jan Gunnar Ness mener forsikringsselskapene bevisst haler ut tida.

- Det tjener dem å bruke lang tid på saksbehandlingen. En ressurssvak klient er mer villig til å frafalle krav for å få en forsikringsutbetaling, enn en klient som har litt penger å rutte med, sier han.

- I denne saken ville forsikringsselskapet ikke løpe noen risiko ved å utbetale en del av beløpet, slik at kvinnen fikk mulighet til å vurdere tilbudet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!