Livet på grendehuset

FROGNER (Dagbladet): I fem uker til skal advokater, journalister og drapstiltalte leve sammen på Frogner grendehus. Men allerede nå, etter fire uker, handler det om mye mer enn trippeldrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den første dagen var det kaos. En sverm av fotografer som skulle sikre seg bilder. En skog av mikrofoner under advokatenes ansikter i hver eneste pause. Tiltalte som gjemte seg på sine pauserom så fort de fikk anledning. Og journalister som kjempet om plassen. Unge autografjegere som ville sikre seg autografen til kjendisadvokater, tv-fjes og drapstiltalte. Men litt etter litt har det kommet en slags hverdag til Frogner grendehus, hvor norgeshistoriens mest omtalte drapssak går for Nes herredsrett.

Med og uten vårsol

Lars Grønnerød starter gjerne dagen med en tur i pressesenteret for å sikre seg dagens aviser, og hilser til journalistansiktene han er blitt kjent med. De røykesugne tar et siste drag før retten blir satt.

Idet sorenskriver Trond Våpenstad setter retten, starter frokosten inne i pressesenteret. Med rundstykker og nytraktet kaffe følger de fleste journalistene saken via tv-skjermen som overfører direkte. Og sender misunnelige blikk til Aftenpostens medarbeidere som har skaffet seg hodetelefoner som fanger inn lyden også utenfor grendehuset - og som dermed kan følge saken uten å gå glipp av den nydelige vårsola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer