Livet på prærien

Nesten hele Amerika kommer nå fra Det ville vesten inne i hodene sine, enten de bor der, midt inne på kontinentet, eller ute ved kystene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Texanerne har ordet, og folket lytter. Lederen for republikanerne i Representantenes hus, det som står nærmest velgerne og alltid er på valg, heter Dick Armey og er fra Texas. Han sier at Ariel Sharon gjør det en texaner mener et skikkelig mannfolk bør gjøre.

Hans politiske lillebror som etter mellomvalget i høst tar over Armeys lederstilling, sier at det er Yassir Arafat som står i veien for en fredsløsning.

OPPSLUTNINGEN om president George W. Bush sprengte alle rekorder og steg til over 90 prosent da han sa at han ville ha Osama bin Laden «Død eller levende», slik det sto på ettersøktplakatene i saloonene den gang alle med respekt for seg selv hadde en seksløper eller to i beltet.

Siden den gang har Osama konstant «vært på rømmen» med Bush «i hælene», selv om Osama har vært søkk vekk i mer enn et halvt år og ingen vet hvor han holder hule. Likevel tror amerikanerne presidenten på hans gjentatte ord om at «ingen hule er dyp nok».

Der ute på den mentale prærien, hvor en mann er en mann, et ord er et ord og et mannfolk gjør som et mannfolk skal, er kritiske europeere sveklinger og pyser som verken har den kraft, saft eller makt som kreves.

Men det har Ariel Sharon. Det er vitenskapelig målt. To tredjedeler av amerikanerne støtter den israelske militære offensiven, selv om nesten halvparten samtidig tror at konflikten øker faren for ny terror i USA, og 70 prosent tror det bare blir flere selvmordsbombere i Midtøsten.

60 PROSENT mener at president Bush gjør det rette også i Midtøsten, selv om mindre enn halvparten tror han har den erfaring og kunnskap som skal til for å forhandle fram en avtale.

Avtaler er for sveklinger.

Et skikkelig mannfolk sier hvor skapet skal stå og hvor alle andre skal sitte. For alle som har problemer med denne nyordningen, venter to tette og ei badehette.

Der ute på den åpne prærien er verden blitt mye mer oversiktlig og forståelig etter at George W. Bush tok over og alle disse trøtte traktatene og uleselige diplomatiske dokumentene gikk rett på leirbålet og for første gang i historien gjorde noe nytte for seg under panna med en ordentlig porsjon bacon og brune bønner.

COWBOY: President George W. Bush.