Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Livet vil aldri mer bli det samme uten solstråla mi»

STAVANGER (Dagbladet): I over ett år har 23-åringen framstått som en kjærlighetsfylt og sorgtynget kjæreste. Nå er han siktet for å ha drept sin elskede Tina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Du var og kommer alltid til å være gulljenta mi. Jeg elsker deg så høyt, og vet at følelsene dine er gjensidige, Tina.»

Disse ordene ble lest opp i kirken under Tinas begravelse. En siste hilsen skrevet av kjæresten, som nå er siktet for drap på henne.

Gode minner

«Brutalt og nådeløst ble du revet bort fra meg, noe jeg aldri kommer til å godta, ei heller forstå. Livet vil aldri mer bli det samme uten solstråla mi.»

I brevet forteller han om de gode minnene om Tina, den humørfylte og omsorgsfulle jenta han har vært sammen med i flere år. De skulle kjøpe hus, gifte seg og få barn sammen.

Velstående

Nå sitter han på glattcelle, den 23 år gamle mannen som kommer fra en velstående familie nord for Stavanger. Den fotballinteresserte ungdommen utdannet seg til mekaniker, og fikk jobb på bilverksted. Han blir beskrevet som en rolig, grei, hyggelig og helt vanlig ung mann som aldri har vært noen trøbbelmaker.

Fire år sammen

De treffer hverandre i ung alder. Hans familie tar seg godt av Tina, og det unge paret blir tatt med på ferier. Den flotte leiligheten Tina bor i på Grasholmen, er det hans familie som eier. I perioder bor de der sammen.

De har vært sammen i fire år nå, og har som alle hatt sine krangler. Lørdagskvelden ender i munnhuggeri, og Tina forsvinner i folkemengden i sentrum. Siden har ingen sett henne i live.

«Betyr alt for meg»

To dager etter sitter han i Tinas leilighet og blir intervjuet av Rogalands Avis. Kjæresten ber om hjelp til å finne den savnede 20-åringen.

- Jeg forstår ikke hvorfor hun har forsvunnet. Nå håper jeg bare at hun kommer til rette, uttaler han i avisa tirsdag 26. september. Han sier at krangelen de hadde på lørdagskvelden ikke var alvorlig.

Håpet svinner etter hvert som dagene går. Kjæresten er med familien på å sokne etter det som stadig flere frykter skal være en død Tina Jørgensen.

Rykter svirrer

En rekke personer som er sett gående på vei over Bybrua den natta, blir bedt om å melde seg. To av dem gjør det aldri, deriblant en mann i lys dress som Tinas kjæreste hevder å ha sett. På ett tidspunkt går politiet ut og sier at denne mannen kanskje ikke fins. Like etter forteller de at det fins én annen observasjon utenom kjærestens.

«Tina var alt»

Etterforskningen pågår i over ett år, før Tinas kjæreste lar seg intervjue igjen. Søndag 23. september i år står han fram på TV 2 og forteller om kjærligheten, sorgen og hans ønske om at saken skal oppklares.

- Føler du deg mistenkt? spør intervjueren.

- Nei. Jeg har hørt rykter om at folk mener det er jeg som har gjort det. Men det er en syk tanke. Tina var alt for meg, svarer den nå drapssiktede 23-åringen.

Hele Norges coronakart