Livløs mann funnet i vannet

Redningsmannskaper har ikke fått tak i mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag klokka 14.20 fikk Hovedredningssentralen i Sør-Norge melding om at en sjark fløt med baugen i været på østsida av Karmøy i Rogaland. Det ble da satt i gang en leteaksjon etter en 60 år gammel mann fra Agder.

I 19.30-tiden ble en livløs person sett i nærheten av havaristen, opplyser operasjonsleder Stødle til Haugesund Avis, men på grunn av dårlig vær på stedet, klarte ingen å få fatt i mannen. Mannen ble deretter trukket ned av understrømmer.

Leteaksjonen ble tidligere i dag ledet av et nederlandsk marinefartøy som tilfeldigvis var i området, i tillegg til at det deltok en del privatbåter i aksjonen.

Personer skal ha hatt telefonkontakt med 60-åringen før klokka 12.30 tirsdag.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyste tidligere i kveld til Dagbladet at det er den Lillesand-registrerte sjarken Monica IV som er funnet. Alle pårørende er varslet om saken.

Havaristen er nå drevet inn i brenninger på østsiden av Karmøy, men det er for tunge dønninger til at man kan undersøke den videre.

- Monica IV var i radiokontakt med en annen båt klokka 12.30. Vi har sett på radiobølgene, og havaristen forsvant fra radaren 12 minutter senere. Vi aner ikke hva som har skjedd, sa  Anders Bang-Andersen, pressesjef ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

På grunn av mørket og søkemannskapenes sikkerhet avsluttes søket for natten, og søk etter omkommet person gjenopptas i morgen tidlig.